Ekstra Bladet

Fly styrtede og eksplodere­de

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Piloten og tre passagerer slap mirakuløst med livet i behold, men tre af personerne fik alvorlige forbrændin­ger, da et tomotorers­fly styrtede på øen Endelave nord for Fyn og eksplodere­de i flammer.

Kun takket være hurtig hjælp fra vidner og det lokale beredskab overlevede de fire personer.

Det fremgår af Havarikomm­issionen rapport om flystyrtet, der skete 3. juni sidste år.

Flyet, et Partenavia P68B, der kom fra det nordlige Tyskland, ramte først en kornmark for enden af landingsba­nen. Efterføl- gende knækkede venstre hovedhjul, da flyet ramte en lille grøft.

Flyet fortsatte helt ude af kontrol og drejede mod venstre på landingsba­nen, hvor det først ramte et parkeret fly og et træ, før det stødte ind i en lade og lå stille.

Filmede styrtet

Piloten var slået bevidstløs, men det lykkedes de tre passagerer at kravle ud af flyets højre side. Passagerer­ne løb væk fra flyet, der i det samme eksplodere­de. Der gik ild i den ene passager, og en anden blev også forbrændt.

Imens var piloten heldigvis kommet til bevidsthed, og det lykkedes ham at kravle ud ad passagerdø­ren, mens der gik ild i ham.

Et vidne filmede flyet under den dramatiske landing, og optagelsen har væ- ret til stor hjælp for Havarikomm­issionens opklaring af ulykken.

Havarikomm­issionen mener, at piloten ville lave en kort landing på bane 29 med en kort indflyvnin­g, og at hans opfattelse af dybdepersp­ektivet blev forstyrret, så flyet var for lavt nede under landingen.

 ?? FOTO: HAVARIKOMM­ISSIONEN ?? Tre personer fik alvorlige forbrændin­ger, da et tomotorers­fly styrtede på øen Endelave.
FOTO: HAVARIKOMM­ISSIONEN Tre personer fik alvorlige forbrændin­ger, da et tomotorers­fly styrtede på øen Endelave.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark