Ekstra Bladet

Festivaler på katastrofe­kurs Udvandet

Smukfest, Tinderbox og Roskilde mangler supernavne i alarmerend­e grad

- Thomas Treo tom@eb.dk

til, det bliver DER ER LÆNGE sommer, men festivalar­rangørerne sidder alligevel og sveder rundt om i landet. De er desperate efter hovednavne. De rigtige hovednavne.

mange af dem INDTIL NU HAR sluppet forkerte. Værst er Smukfest, der har landets dyreste armbånd til 2695 kroner. Nu hedder hovednavne­ne Thirty Seconds to Mars, Suede og Martin Garrix. Det er en hån mod gæsterne, som købte alle billettern­e, da kun fire danske navne var afsløret.

forhøjet billetTIND­ERBOX HAR prisen med knap 20 procent til 1895 kroner. Den officielle forklaring er, at artisterne­s honorarer stiger.

Fynboerne ser dog ud til at få forsvinden­de lidt for pengene. Søsterfest­ivalen NorthSide i Aarhus formår endnu ikke at matche de senere års flotte programmer.

superstjer­nen, ROSKILDE SAVNER alle vil se. The Cure var dræbende i 2012, mens Cardi B og Travis Scott nok ikke har formatet til at indtage Orange.

Fighters og MeRAMMSTEI­N, FOO tallica spiller stadionsho­ws i stedet, men dem har vi jo også set. Mange gange. Hvilket er et andet problem for arrangører­ne. De præsentere­r ekkoer af et genhør.

færre kvalitetsD­ER UDKLÆKKES navne, og der er flere festivaler, så kvaliteten på de enkelte festivaler udvandes. Den skærpede konkurrenc­e om topartiste­rne presser honorarern­e op, og så stiger billetpris­erne. Publikum får altså mindre substans for dyrere billetter.

booke navne, der MAN KAN KUN er på sommertogt i Europa, og nogle år er udbuddet ringere end andre. 2019 ligner et lorteår. Festivaler­ne rundt om i Europa har også svage lineups. Glastonbur­y har Stormzy som hovednavn!

2019 ligner et lortear lorteår

YOUNG, Bob Dylan og The NEIL

Who er i nabolaget til sommer, men det virker nærmest absurd at forestille sig legenderne blandt de offentligg­jorte festivalna­vne. Roskildes purunge kernepubli­kum ville bare spørge ’ who?’.

til forbedring de DER ER PLADS kommende måneder. Det kan faktisk næsten ikke blive værre.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Smukfest solgte for 75 millioner kroner billetter, længe inden den endelige plakat er afsløret.
FOTO: PER LANGE Smukfest solgte for 75 millioner kroner billetter, længe inden den endelige plakat er afsløret.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark