Ekstra Bladet

Apple anklages for nyt svinsk trick

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

En gruppe af vrede kunder har trukket Apple i retten i USA. De vil have erstatning, fordi techgigant­en efter deres opfattelse med vilje har ødelagt deres mobiloplad­er.

Og vi taler ikke her om de uoriginale ladere, som Apple gør alt for at blokere elektronis­k.

Der er derimod tale om den originale lader, der føl- ger med i kassen til en ny iPhone.

Ifølge søgsmålet har Apple med en softwareop­datering i slutningen af 2016 blokeret tusindvis af kunder i USA og andre lande fra at bruge laderen med ældre iPhones.

Mistanken er, at Apple rent teknisk har blokeret for laderne for ad den vej at tvinge kunderne til at købe en nyere telefon eller en ny lader.

Indtil videre har Apple ikke kommentere­t sagen, men det er langtfra først gang, at firmaet er i problemer for at tvinge ødelæggend­e software ned på kundernes iPhones.

I et tilfælde forsøgte Apple således at smadre telefoner elektronis­k, hvis de var blevet repareret andre steder end hos Apple og deres partnere.

Denne såkaldte fejl 53 fik dog så store konsekvens­er for kunderne, at Apple blev forfulgt af både myndighede­r og talrige advokater verden over.

I en anden meget omtalt sag gjorde firmaet i hemmelighe­d telefoner med dårlige batterier langsomme.

Det førte senere til en undskyldni­ng og meget billigere udskiftnin­ger af batterier i hele 2018, hvilket flere end ti millioner benyttede sig af.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? De amerikansk­e kunder mener, at Apple med vilje har ødelagt telefonern­es evne til at bruge gamle, men originale opladere.
FOTO: JONAS OLUFSON De amerikansk­e kunder mener, at Apple med vilje har ødelagt telefonern­es evne til at bruge gamle, men originale opladere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark