Ekstra Bladet

Forstår ikke politiet

-

Hvis politikern­e vil bruge os i en skræmmekam­pagne, skal de tage sig sammen

På Christians­havns Torv i København sidder Hus Forbi- sælgeren Michael Sørensen. Han skal være med i en musikvideo, og han varmer op med bajere og musik fra en højttaler.

– Man kan ikke sove i luften, hvis ikke man har en hængekøje, og jeg kan ikke forstå, at politiet skal tage sig af, hvor hjemløse sover henne, siger han.

René ’ Gammel Smølf’ Holm er selv blevet anholdt af politiet fora t væreutrygh­eds skabende.

– Politimand­en trådte ind i min ’dagligstue’ uden at tage skoene af. Han sagde, at vi skulle tage hjem. Men så sagde jeg, at jeg ville tale med hans chef, for hvor fanden skal jeg så sove, siger han.

Thomas West kommer cyklende med hunden Tyra i ladet. Han har været hjemløs i mange år, men bor i dag på en båd i Ishøj. Han har selv været i retten tre gange for at have udgjort en utryghedss­kabende lejr. Alle gange er han blevet frikendt, fordi han ikke havde en sovepose.

– Hvis politikern­e vil bruge os i en skræmmekam­pagne, skal de tage sig sammen. Det er de udenlandsk­e hjemløse, der gør, at vi har problemer. Hvis du sover på et herberg, kan du ikke være sikker på, at din mobil er i lommen, når du vågner. Derfor vil mange hellere sove på gaden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark