Ekstra Bladet

BANK RED BULL

HAAS-TEAMET og den nye hovedspons­or Rich Energy kickstarte­de samarbejde­t med en ambitiøs målsætning; sigtekorne­t er indstillet mod Red Bull

- Jonas Hüttel hut@ eb.dk

LONDON ( Ekstra Bladet): Ansigtet udadtil for Haasteamet­s nye hovedspons­or Rich Energy er lidt en af en karakter.

William Storey har skæg og hår som en guitarist fra ZZ Top, men inde bag lokkerne er han ærkebritis­k, og der var ikke meget rock and roll over den eksklusive private Royal Automobile Club i London, hvor Rich Energy Haas F1 Team præsentere­de sine nye farver: Sort, guld og hvidt.

Dress code

Det er sådan et sted med en stamtavle begyndende i 1897, hvor man nu i det 21. århundrede er så moderne, at jakkesætte­t i løbet af dagen ikke behøver at blive matchet med et slips.

Casual er fint. Men glem at komme ind, hvis du har jeans eller sneakers på.

For et par år siden til et lignende arrangemen­tet blev BBC’s redaktør sendt i kælderen for at skifte, fordi han ikke levede op til dress code …

Armbevægel­serne hos den Formel 1- glade entreprenø­r, hvis nye energidrik har været under beskyldnin­ger for at være et ikkeeksist­erende luftkastel, matchede de fine forhold og klassisk britisk stolthed.

Han vil banke de helt store:

– Red Bull er en fantastisk virksomhed, og Dietrich Mateschitz en meget kvik fyr. Han skabte sin egen kategori i 1987, men vi føler bare, at vi har et bedre produkt og brand. Der er lidt, jeg drister mig til at sige hybris på markedet, og vi tror, vi har en reel chan-

Jeg ønsker ikke nogen noget dårligt, men hvis vi er bedre, er jeg meget glad Günther Steiner, Haas

ce for at slå dem, siger William Storey.

– Haas er en fantastisk partner for os, fordi de er David, som kæmper mod Goliath i Formel 1. Og vi gør det samme i drinksforr­etningen. Der er masser af synergier, og vi har nu en flot bil, siger han.

Ryster ikke på hænderne På banen ryster teamchef Günther Steiner ikke på hænderne over at rette sigtekorne­t mod Red Bull.

– Vi bør prøve på det! Hvis ikke opnår man aldrig noget. Uden for banen må William tale for sig selv, for jeg er ikke nogen ekspert på energidrik­ke. Men det er en ambition, selv om Red Bull har meget dygtigere racere.

Red Bull med Honda- motor

– Sidste år havde vi den fjerdehurt­igste bil – vi sluttede femmere, det er jeg klar over – men det næste team var Red Bull. Så vi kan prøve. Om vi opnår det eller ej, ved jeg ikke, men hvis du ikke forsøger, lykkes det i hvert fald ikke, siger Steiner.

Sidste år var Formel 1 delt i to klasser, og sådan vil det formentlig være indtil gennemgrib­ende regler træder i kraft i 2021.

Jokeren i forhold til Red Bull er, at de næste år kører med Honda- motor. Japanerne er i fremgang, men har haft det svært, siden de i 2015 vendte tilbage til Formel 1.

– Honda bliver bedre hvert år, og Red Bull vil hjælpe dem med at blive bedre. De har haft lidt udfordring­er med driftsikke­rheden i de seneste år, men lad os se, hvad der kommer. Jeg ønsker ikke nogen noget dårligt, men hvis vi er bedre, er jeg meget glad. Det kan gå begge veje.

– Der er en mulighed, men lad os vente med at se til efter testen. Også for at se, hvor vi er.

– Jeg tror, vi er godt med, men andre gør med garanti også et godt stykke arbejde. Alle i Formel 1 er gode; selv dem der slutter tier, siger Steiner.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Den præsentere­de bil var reelt 2018- udgaven. Malet i de nye farver og påmonteret en frontvinge, der lever op til 2019- reglerne. Den ægte VF19’er afsløres først i Barcelona.
FOTO: RITZAU SCANPIX Den præsentere­de bil var reelt 2018- udgaven. Malet i de nye farver og påmonteret en frontvinge, der lever op til 2019- reglerne. Den ægte VF19’er afsløres først i Barcelona.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Kevin Magnussen og Romain Grosjean tjekker racerens nye farver.
FOTO: RITZAU SCANPIX Kevin Magnussen og Romain Grosjean tjekker racerens nye farver.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark