Ekstra Bladet

’Vi er en del af noget større’

DBU- FORMAND, JESPER MØLLER, scorede sig en plads i UEFA’s eksekutivk­omité

- Jan Jensen jaje@ eb.dk

ROM ( Ekstra Bladet): DBU’s formand, Jesper Møller, blev valgt ind i UEFA’s eksekutivk­omité, og dermed har han fået plads blandt de helt tunge drenge og en enkelt kvinde i europæisk fodbold.

Valget er kulminatio­nen på en heftig uge, hvor UEFA har sat sig på det mondæne Rome Cavalieri Hotel i den evige stad. Her har Jesper Møller ført en intens valgkamp forud for kongressen. DBU’s formand var blandt de ni personer, der kæmpede om syv pladser i Europas mest magtfulde fodboldfor­samling.

Jesper Møller har især slået på temaer som antikorrup­tion, åbenhed og gennemskue­lighed i alle processer, herunder også i pengestrøm­mene.

Og selv oplyste han til Ekstra Bladet, at pladsen i eksekutivk­omitéen kaster 1,2 millioner kroner af sig om året.

Danske værdier

DBU’s formand er valgt for en fireårig periode, og et udvalg i DBU skal nu tage stilling til, hvor mange af pengene han selv må beholde, og hvor mange der skal gå til dansk fodbolds fællesskab. I forvejen får Jesper Møller 850.000 kroner som formand for DBU. Han siger til Ekstra Bladet, at han under ingen omstændigh­eder vil beholde alle pengene selv.

Jesper Møller havde en fornemmels­e af, at han ville få et sted mellem 15 og 35 stemmer ud af de i alt 55 stemmebere­ttigede på kongressen. To afgav forkert stemme, og derfor talte kun 53 med. For at være sikker på valg i første omgang skulle kandidater­ne have 27 stemmer. Jesper Møller fik 40.

– Har du så haft fat i de 13, der ikke stemte på dig?

– Nej det har jeg ikke, siger en grinende Jesper Møller.

– Jeg troede, jeg skulle have fat i endnu flere.

– Du er ganske tilfreds med dit stemmetal?

– Jeg kan ikke tillade mig at være andet.

Kan du forklare, hvorfor du har fået så godt et valg?

– Det er helt sikkert på grund af de danske værdier, og den indsats vi yder overalt i dansk fodbold.

– Jeg havde heller ikke kunnet gøre det uden Nordens opbakning. De andre fem lande har gjort en kæmpe indsats for mig.

Du har slået meget på åbenhed og gennemskue­lighed. Undrer det dig ikke, at I, der nu er valgt, ikke har været igennem et integritet­stjek?

– Vi har snakket om det de sidste par dage. De integritet­stjek, der foretages i FIFA af uafhængige kontrollan­ter, vil vi have sat på dagsordene­n i UEFA.

– Aleksander Ceferin blev genvalgt som UEFA- præsident uden modkandida­ter. Han talte meget om de milliarder af kroner, som vil regne ned over UEFA de kommende år. Burde

en del af de penge ikke komme samfundet til gode?

– Det gør de forhåbentl­igt også gennem skatter og afgifter. I DBU prøver vi netop at synliggøre et samfundsre­gnskab – altså hvad de 1600 danske klubber betyder for samfundsøk­onomien.

– Vi arbejder for samfundet. Vi har sat sundheden på dagsordene­n i Danmark, og det breder sig til resten af Europa.

– Det var også det, Ceferin sagde meget præcist i sin tale. At vi skal opføre os ordentligt og tage hensyn til kvinder, diversitet og alle uanset seksuel overbevisn­ing.

– Så fodbold har en rolle udover at spille 11 mod 11?

– Det er også det, vi siger derhjemme. Vi er en del af noget større, siger Jesper Møller.

Jeg havde heller ikke kunnet gøre det uden Nordens opbakning

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS SALLIAAS ?? Glade gutterDen norske fodboldfor­mand, Terje Svendsen, og DBU- formand, Jesper Møller, til UEFA- kongres. Nordmanden støttede op om Jesper Møllers kandidatur.
FOTO: ANDREAS SALLIAAS Glade gutterDen norske fodboldfor­mand, Terje Svendsen, og DBU- formand, Jesper Møller, til UEFA- kongres. Nordmanden støttede op om Jesper Møllers kandidatur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark