Ekstra Bladet

JARLENS FARVEL TIL OLE

FIK LOV TIL AT SE SIN DØDE VEN

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

Onsdag aften mistede Ole Stephensen bevidsthed­en i sit hjem i Vangede. Trods en hurtig indsats fra redningsfo­lk og læger lykkedes det ikke at genoplive Stephensen, der blev bare 63 år.

Den folkekære tv- værts alt for tidlige død har chokeret både dem, der kendte ham personligt, og alle os, der har set ham på tv som både fjollet skuespille­r og dybt seriøs journalist.

I årevis var Jarl FriisMikke­lsen og Ole Stephensen et fasttømret makkerpar, der trak seere til tv- serien ’ Brødrene Øbberbøv’ i 1983 og fik næsten en million danskere i biografen i 1985 til ’ Walter og Carlo – op på fars hat’.

Jarl Friis- Mikkelsen beskriver det som en bombe, da han onsdag aften fik beskeden om Ole Stephensen­s død.

Det kom meget bag på mig. Timingen var helt skæv. Han var kun 63 år

Selvom hjælpen kom hurtigt, var der ikke noget, der var hurtigt nok i det her tilfælde

Selvom vi ikke sås så meget privat, har vi jo fulgt med i hinandens liv

– Det kom meget bag på mig. Timingen var helt skæv. Han var kun 63 år. Han var jo ellers en stor, stærk og robust fyr. Så jeg må sige, at det tog pippet fra mig, da jeg fik beskeden, siger Jarl Friis- Mikkelsen.

Kom som en bombe

Det var Ole Stephensen­s bror, Erik Stephensen, der ringede til Jarl Friis- Mikkelsen med den umådeligt triste nyhed.

– Det kom som en bombe. Simpelthen. Det endte med, at jeg tog ud på Gen- tofte Hospital, hvor han lå. Der fik jeg set ham en sidste gang, og det var jeg faktisk rigtig glad for, at jeg fik lov til af familien, siger Friis- Mikkelsen.

– Det hjalp fantastisk meget, vil jeg sige. Han havde det der skælmske smil, som han havde, når han balancered­e mellem alvor og humor, hvad han var rigtig, rigtig dygtig til.

– Hans højre arm lå oppe på maven. Det var meget fint, og jeg kom sådan til at tænke på Walter og Carlo, for det eneste, Walter skulle, var at vinke med den arm der, siger han.

En fantastisk far

Ifølge Jarl Friis- Mikkelsen var det et hjertestop, der satte en alt for tidlig stopper for Ole Stephensen­s liv.

– Selvom hjælpen kom hurtigt, var der ikke noget, der var hurtigt nok i det her tilfælde, siger Jarl Friis- Mikkelsen, der kalder Ole Stephensen for mere samarbejds­partner end nær ven.

– Han var en kompagnon og en ven, jeg har haft i rigtig mange år, og som jeg har arbejdet sammen med under rigtig mange forhold. Vi er meget forskellig­e. Han er et meget seriøst, undersøgen­de og vidende menneske, hvor jeg mere er underholdn­ingsagtig og filosofisk. En underlig konstellat­ion, men da vi blev sat sammen, klingede det bare med det samme, siger Jarl Friis- Mikkelsen.

– Selvom vi ikke sås så meget privat, har vi jo fulgt med i hinandens liv. Han har været der gennem mine tre ægteskaber, og jeg har fulgt hans børn, som han var en fantastisk far for.

Ole Stephensen efterlader sig en kone og to døtre på henholdsvi­s 19 og 21 år.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN UNGER ?? – Han var en kompagnon og en ven, jeg har haft i rigtig mange år, og som jeg har arbejdet sammen med under rigtig mange forhold, fortæller Jarl Friis- Mikkelsen. Makkerpar
FOTO: JAN UNGER – Han var en kompagnon og en ven, jeg har haft i rigtig mange år, og som jeg har arbejdet sammen med under rigtig mange forhold, fortæller Jarl Friis- Mikkelsen. Makkerpar
 ?? FOTO: MOGENS BERGER/ RITZAU SCANPIX ?? Jarl Friis- Mikkelsen og Ole Stephensen arbejder på et af deres projekter.
FOTO: MOGENS BERGER/ RITZAU SCANPIX Jarl Friis- Mikkelsen og Ole Stephensen arbejder på et af deres projekter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark