Ekstra Bladet

SENDER KLAGE TIL PIA K.

Partikamme­rater klager over Ekstra Bladet efter historier om Henrik Sass Larsens fravær fra Statsrevis­orernes møder

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD jkm@ eb.dk; jao@ eb.dk

Henrik Sass Larsens kammerater klager nu over Ekstra Bladet på vegne af deres chef i Socialdemo­kratiets top.

Klagen er sendt til Folketinge­ts formand, Pia Kjærsgaard.

Det sker, efter Ekstra Bladet de seneste uger har afdækket, hvordan Sass igen og igen er udeblevet fra både ordinære og ikke- ordinære møder hos Statsrevis­orerne.

Et job, han hvert år får 330.000 kroner for at passe. Og et job, hvor han er udeblevet fra fire ud af 11 ordinære møder i 2018 samt tre ud af fire ikke- ordinære møder i den første måned af 2019.

Ekstra Bladet har adskillige gange forsøgt at få en kommentar fra partiets stærke mand, men først torsdag i denne uge er det lykkedes at træffe Sass for en kommentar foran Statsrevis­orernes mødelokale på Christians­borg.

Chikanerer ham

Få timer efter dumpede der en klage ind i indbakken hos Ekstra Bladets chefre- daktør, Poul Madsen, om de seneste ugers forsøg på at skaffe et interview med statsrevis­or Henrik Sass Larsen.

’Socialdemo­kratiet skal hermed indgive en klage over Ekstra Bladets journalist­er på Christians­borg og bede Præsidiet om at tage de nødvendige skridt for at sikre ordentlige arbejdsfor­hold for medlemmer af Folketinge­t’, hedder det blandt andet i klagen, der er sendt fra Socialdemo­kratiets gruppesekr­etær, Henrik Dam Kristensen.

’ Igennem længere tid har Ekstra Bladets journalist­er uopfordret opsøgt MF’ere på deres kontorer med henblik på at finde historier, som kan skade Henrik Sass Larsens person. Senest er journalist­er begyndt at stå uden for mødelokale­r og toiletter mv. for at forsøge at afhente kommentare­r og chikanere Henrik Sass Larsen mest muligt.’

’ Vi finder, at den adfærd er i strid med den forståelse, der hersker mellem Præsidiet og Presseloge­n om pressens adgang til Christians­borg.’

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Henrik Sass svarede torsdag på spørgsmål fra Ekstra Bladet. I går sendte partiets gruppesekr­etær en klage over avisen til Folketinge­ts formand.
FOTO: JONAS OLUFSON Henrik Sass svarede torsdag på spørgsmål fra Ekstra Bladet. I går sendte partiets gruppesekr­etær en klage over avisen til Folketinge­ts formand.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark