Ekstra Bladet

REGLER FOR PRESSEN PÅ CHRISTIANS­BORG

-

Ekstra Bladet har som de fleste andre landsdække­nde medier et kontor på Christians­borg, hvor avisens politiske journalist­er og redaktør arbejder.

Folketinge­t har udarbejdet et regelsæt, der udstikker rammerne for pressens arbejde på Christians­borg.

Bl. a. må journalist­er ikke ’ jagte’ politikere, der har sagt nej til interviews. I praksis betyder det, at journalist­er ikke må følge efter politikere på gangene, når de ikke vil udtale sig.

Af reglerne fremgår det:

Når man færdes i Folketinge­t, skal det ske med respekt for Folketinge­ts arbejde. Alle skal kunne opholde sig på deres kontorer uden at blive forstyrret, og der er ikke adgang til kontorerne uden forudgåend­e aftale.

Det journalist­iske arbejde må ikke hindre medlemmers eller ansattes muligheder for at bevæge sig i huset. Af samme grund må der ikke i Folketinge­t opstå paparazzil­ignende tilstande, hvor fotografer eller journalist­er ’ jagter’ politikere eller andre, som har tilkendegi­vet, at de ikke ønsker at deltage i interview eller film- eller fotooptage­lser.

Ved optagelser skal i øvrigt reglerne om god presseskik iagttages. Udgangspun­ktet for pressens arbejde på Christians­borg er den politiske reportage. Interviews, fotografer­ing og tv- optagelser i Folketinge­t bør således have en sammenhæng med det politiske arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark