Ekstra Bladet

Så hjælp dog vores egne først

-

Nedslået læser jeg om den hjemløse René ’ Gammel Smølf’ Holm, der blev jaget væk af politiet fra Nørreport Station sammen med sin kæreste og hund, fordi de udgjorde en ’utryghedss­kabende’ lejr. Bare fordi de lå under åben himmel med deres beskedne habengut og derfor blev slået i hartkorn med for eksempel de tilrejsend­e romaer, der hærgede parkerne med deres ulækre kludetelte og ekskrement­er.

Romaerne tigger og er undertiden ret pågående ( mange opfatter dem som truende), men det er Hus Forbi’erne, som Rene Holm er medlem af, jo ikke

Jeg har aldrig set en Hus Forbi’er tigge. De er ordentlige, de er registrere­de og prøver at få et udkomme ved at sælge deres blad.

HusForbi’erne er yderst sårbare og udsatte af forskellig­e grunde, men hvad gør det ellers højt besungne danske samfund for dem? Der er nogle få herberger, javist, hvor de – hvis de er heldige – kan overnatte under tag.

Men nu ser jeg, at mange danske hjemløse føler sig tvungne derfra på grund af alle de tilløbende udenlandsk­e og dominerend­e hjemløse, der optager de få pladser, der er. Altså er der kun gaden tilbage.

Og nu kan altså en enkelt eller to udeliggere udgøre en ’ utryghedss­kabende lejr’. Jamen, altså ...

Send dog de udenlandsk­e betlere hjem, hvor de kommer fra, hvis de ikke kan skaffe sig et ordentligt levebrød her i landet. Jeg har stor sym- og empati for Hus Forbi’erne, for de har i højeste grad brug for hjælp og støtte, men det kan ikke være meningen, at det lille, der gøres, skal udnyttes af tilløbende tiggere. Er der nogen EUkonventi­oner om forskelsbe­handling, der tilgodeser den slags, så gør op med dem og hjælp vore egne først. Alt andet bør vi skamme os over.

Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Det er skammeligt, at René Holm bliver jaget væk fra sit sovested, skriver Odd Høyholm.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Det er skammeligt, at René Holm bliver jaget væk fra sit sovested, skriver Odd Høyholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark