Ekstra Bladet

Tænk dig om, dansker

-

Danske Bank, statens bankforbin­delse og derfor danskernes ’ officielle’ bank, har lige præsentere­t et overskud på 15 milliarder kroner. Det er fratrukket alt, hvad der kan trækkes fra som en udgift. Million- lønninger til direktører­ne, udbetaling­er til aktionærer, alle mulige skattefrad­rag og hver brugt papirclips.

De 15 milliarder i overskud er efter et år, hvor Danske Bank er anklaget for at hvidvaske kriminelle­s penge.

Er det rimeligt? Hvorfor skal statens bankforbin­delse have 15 milliarder i overskud for at flytte rundt på nogle tal på nettet?

Og de andre store banker i Danmark er jo ikke bedre.

De har milliarder i overskud hvert år skønt, de er taget i svindel for milliarder flere gange. Det gælder blandt andet Nordea og Jyske Bank.

Kan milliarder­ne ikke bruges bedre, så alle danskere får lidt glæde af dem?.

Der bliver større og større forskel på, om man er barn af en bankdirekt­ør eller en kontanthjæ­lpsmodtage­r. Kan man ikke lave et nationalt pengeinsti­tut, som ikke skal tjene penge? En netbank, hvor vi kan modtage vores løn, betale regninger og så videre, uden at andre skal tjene på det. En bank, hvor alle kan se på nettet, hvad pengene bliver brugt til. F. eks lønnen til direktøren og rengørings­assistente­n. En bank, hvor der ikke er nogen rige aktionærer, men hvor hver kunde har en stemme. Tænk dig om, dansker.

Henrik Mørkeberg Olsen Korsør

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Efter flere bankskanda­ler er det tid til nytænkning, mener Henrik Mørkeberg Olsen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Efter flere bankskanda­ler er det tid til nytænkning, mener Henrik Mørkeberg Olsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark