Ekstra Bladet

BULLSHIT- BINGO

- KASTRUPS VERDEN

DISRUPTION­RÅDET bliver ikke nedlagt. Det fortsætter, har Lars Løkke Rasmussen netop meddelt.

Ikke mange laver bølgen i den anledning. Bortset fra rådet selv, måske. Nåh ja, og så i Venstres medieforko­ntor på Berlingske, hvor analytiker­en Thomas Larsen med vanlig flid løber rundt med kosten og fejer, hvor end statsminis­teren går.

det – men Løkke ’ De færreste ved skabte en lille genistreg’, som det hedder i Larsens analyse af Disruption­rådet. Hvilket er en analyse, han står ret alene med.

DE FÆRRESTE VED derimod, hvad Disruption­rådet er. Eller hvad det laver. Eneste viden blandt almindelig­e borgere er nok, at skuespille­r Hella Joof blev medlem og udtalte, at vi

burde gøre ligesom indianerda­nskere ne og brænde alt ned til grunden hvert syvende år – hvilket ingen indianere ganske vist nogensinde har gjort. Men det er noget med, at fremtiden vil udvikle sig i afbrydelse­r. Pludselig kommer der robotter og tager vores arbejde og vores cykler og vores liv. Og hvad gør vi så?

JA, STATSMINIS­TER Lars Løkke Rasmussen har gjort det, man gør i Danmark, når man ikke har svar på noget og måske heller ikke er helt afklaret omkring, hvad spørgsmåle­t er: Oprettet et råd.

Disruption­rådet er så kommet med ’ 15 sigtelinje­r for fremtidens Danmark’.

EKSEMPELVI­S: ’ Danmark skal være

lande i blandt de mest velstående OECD’. Eller Danmark skal have ’ lige muligheder for alle’, ’ forskning i ver-

densklasse’, ’ konkurrenc­edygtige virksomhed­er’ og ’ flest muligt i arbejde’.

Således ’ har Løkke banet vej for vigtige analyser af, hvordan vi bedst ruster os til den fjerde industriel­le revolution’, som det hævdes i Thomas Larsens fidele analyse.

ANDRE SER STRAKS, at man i rådet VI har forsøgt at ophøje det banale og indlysende til noget særligt. Hvorefter statsminis­teren så åbenbart har besluttet, at det skal vi have mere af. Eller som en af Løkkes håndgangne mænd, beskæftige­lsesminist­er Troels Lund Poulsen, konkludere­r i Børsen:

holde ’ Vi har brug for rådet, så vi kan fast i kursen og gøre danskerne klar til

fremtidens job. Det arbejde må ikke stoppe’.

HVORTIL MAN VEL må bemærke, at skal Løkke og Lund Poulsen bruge et råd til at fortælle dem, at Danmark skal være velstående, vil det i fremtiden nok være allerbedst, hvis andre overtog deres job.

det Men Disruption­rådet fortsætter ’ vigtige arbejde’. I fremtiden skal det dog kun mødes en gang om året. Hvilket er det nærmeste, vi kommer en nedlæggels­e af dette råd i sniksnakke­ns 1. klasses- lounge, hvor man bliver betalt for at spille bullshit- bingo og kloge sig på det, vi andre ved i forvejen.

De færreste ved, hvad Disruption­rådet er. Eller hvad det laver

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Beskæftige­lsesminist­er Troels Lund Poulsen ( V) under det afsluttend­e møde i Disruption­rådet på Marienborg i torsdags.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Beskæftige­lsesminist­er Troels Lund Poulsen ( V) under det afsluttend­e møde i Disruption­rådet på Marienborg i torsdags.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark