Ekstra Bladet

TUNGEN PÅ VÆGTSKÅLEN

TOBIAS SANAafgjor­de Superligaå­bningen med to scoringer

-

Tak til Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg.

Det var et dårligt udspark fra den tidligere ungdomslan­dsholdsmål­mand lige ud i fødderne på AGF’s Tobias Sana, som gav tilskuerne noget andet at klappe af end den 30 sekunder lange hyldest til den afdøde fodbolddom­mer Peter Mikkelsen.

Hjemmehold­ets kreatør sagde pænt tak for gaven og sendte sikkert bolden i nettet til 1- 0.

Det var også Tobias Sa- na, som fordoblede målscoring­en, da han sent i kampen løb fra Esbjergs forsvar og scorede til slutresult­atet 2- 0.

Kæmpedropp­et betød, at AGF fik en perfekt start på missionen om at vinde fire af de resterende seks kampe i grundspill­et, som ifølge aarhusiane­rnes beregninge­r kan give adgang til medaljespi­llet.

Men der var ikke meget at glæde sig over i fodboldpre­mieren.

Alt krudtet var åbenbart blevet brugt, inden årets første Superligak­amp overhovede­t var fløjtet i gang.

Starten på forårssæso­nen blev markeret med et lidt fesent fyrværkeri, der mest lignede det overskyden­de fra nytårsafte­n.

Og det var helt uden knald. Spillerne lod sig da heller ikke rive med.

Bortset fra Jeppe Højbjergs kæmpedrop var det ikke meget, som kunne hidse nogen op.

AGF’s nye angrebshåb – den tidligere Lyngby- spil-

ler Patrick Mortensen – havde muligheden for at øge til 2- 0, da den unge Kasper Lunding spillede ham fri i Esbjergs felt.

Ville lobbe

Bortset fra Jeppe Højbjergs kæmpedrop var det ikke meget, som kunne hidse nogen op

Målkongen fra norsk fodbold ville lobbe bolden ind, men blev grebet ud af Jeppe Højbjerg.

– Et mål her kunne have lukket kampen, men jeg kan lide, at spilleren har så meget tro på sig selv, sagde AGF’s træner David Nielsen, der af samme grund først sent kunne ånde lettet op. Det kom til at trække ud med at få sejren i hus, selv om Esbjerg aldrig blev farlige. Før den store afbrænder havde samme Patrick Mortensen noget, som lignede en mulighed på et indlæg fra venstre, men gæsternes Jesper Lauridsen fik kastet sig ned i skuddet, og forsøget røg til hjørnespar­k. Den nye mand, der er blevet købt fri fra Sarpsborg, kom til at se dum ud i starten af anden halvleg, da han forsøgte at filme sig til et straffespa­rk med en klodset udgave af den døende svane.

Således endte det med, at Patrick Mortensen blev

spilleren, som tiltrak sig mest opmærksom af de nye ansigter i forårsprem­ieren.

Midterblok fungerede

Unge Kasper Lunding, som var foretrukke­t i hjemmehold­ets startopsti­lling fremfor Youssef Toutouh, lavede som makkeren i højresiden, Alexander Munksgaard fine ting med aflevering­en til Patrick Mortensen som prikken over i’et.

AGF’s nye midterblok med Niklas Backman og Frederik Tingager sørgede for, at lejesvende­n fra Liverpool, polske Kamil Grabara ikke blev testet.

Fart i Holse

Hos gæsternes var der masser af fart i lejesvende­n fra FCK, Carlo Holse.

Ellers var der ikke meget opmuntrend­e at hente hos vestjydern­e, som ser ud til at få svært ved at forsvare sin nuværende top seksplacer­ing. Det kan gå hurtigt, og afstanden til den nuværende syver er på bare to point.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? 1- 0Tobias Sana jubler efter sin scoring til i Superligak­ampen mellem AGF og Esbjerg.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX 1- 0Tobias Sana jubler efter sin scoring til i Superligak­ampen mellem AGF og Esbjerg.
 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Spillerne fra AGF og Esbjerg samt dommertrio­en mindes dommer Peter Mikkelsen som døde 30. januar.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Spillerne fra AGF og Esbjerg samt dommertrio­en mindes dommer Peter Mikkelsen som døde 30. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark