Ekstra Bladet

PÅ NORDEUROPÆ­ISK SAFARI

-

Omkring 20 minutters kørsel nord for Krakow am See ligger den lidt større by Güstrow, som på mange måder minder om en typisk dansk provinsby.

Men i udkanten af byen ligger et af områdets helt store trækplastr­e, nemlig Wildpark MV, som er en imponerend­e oplevelse for både børn og voksne.

Her er der nemlig ikke tale om tigre og elefanter pakket ind i små bure til glæde for de besøgende, men der er tværtimod gjort en dyd ud af så vidt muligt at give dyrene plads til at bevæge sig rundt i områder, der ligner deres naturlige habitat.

Det betød også, at besøget omfattede en længere gåtur, hvor det var praktisk at have en klapvogn med rundt.

Parken byder på Nordens største ‘ naturakvar­ium’, som betyder, at akvariet er uden- dørs, men store dele af parkens hovedbygni­ng ligger under jorden. Vi kunne derfor kigge direkte ind på de mange fascineren­de fisk – til stor forundring for både toårige og 30- årige.

Selve vandreture­n i parken foregår i nogle områder på asfaltered­e stier, mens vi andre steder kom ud i mere råt terræn, hvor man bevæger sig ind i skovområde­t.

Flere steder skulle vi sågar bevæge os ind bag en dør for at komme bag indhegning­en til nogle af de vilde dyr. Vi kunne dog trøste os med, at både bjørne og ulve er bag yderligere hegn.

Når tålmodighe­den af og til slipper op for de mindste, byder parken også på flere legepladse­r for børn i alle aldre, hvor man kan tage en pause fra dyrene – selvom man ikke skal blive overrasket, hvis der går en ged eller en høne rundt blandt gynger og rutsjebane­r.

 ??  ?? De er spærret inde bag solide hegn, men man kommer ret tæt på de store vilde dyr i Wildpark MV.
De er spærret inde bag solide hegn, men man kommer ret tæt på de store vilde dyr i Wildpark MV.
 ??  ?? Der er mange forskellig­e dyrearter at opteve i dyreparken, hvor dyrene troth alt har bedreforho­ld end i mange zoologiske haver.
Der er mange forskellig­e dyrearter at opteve i dyreparken, hvor dyrene troth alt har bedreforho­ld end i mange zoologiske haver.
 ??  ?? Honsehuse og legeptadse­r i skon forening.
Honsehuse og legeptadse­r i skon forening.
 ??  ?? Deter ikke eksotiske fisk, men deter alligevel et imponerend­e syn at kigge direkte ind i sobunden.
Deter ikke eksotiske fisk, men deter alligevel et imponerend­e syn at kigge direkte ind i sobunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark