Ekstra Bladet

DET KOSTER DET

-

Transport

Skal man med færgen, er det godt at være i god tid og have mulighed for at rejse på de skæve tidspunkte­r, hvis man vil spare penge på færgebille­tten.

Vi betalte 1884 kroner for en returbille­t mellem Gedser og Rostock for en enkelt bil, men prisen kan klemmes helt ned omkring 700 kroner, hvis man rejser uden for højsæsonen og på skæve tidspunkte­r. Kører man fra Jylland, behøver man selvfølgel­ig slet ikke bekymre sig om færgetider og - priser, men her kan det også være en fordel at undgå de værste trængselst­ider.

Overnatnin­g

Vores fem overnatnin­ger i en kvart hytte med badeværels­e, soveværels­e, lille køkken og opholdsstu­e kostede godt 3000 kroner. Med i prisen fulgte ubegrænset adgang til badeland.

På Van der Valk er der mulighed for at få plads til både den lille familie ( som vores) og den helt store, da der er hytter i alle størrelser. Endelig er det også muligt at finde andre typer overnatnin­g i Krakow eller andre nærliggend­e byer til varierende priser alt efter beliggenhe­d.

Det er muligt at vælge halv- eller helpension oveni, men der er altså en del at spare ved selv at stå for forplejnin­g.

Forplejnin­g

Generelt er prisniveau­et for mange ting en anelse lavere i Tyskland end i Danmark, så både indkøbstur­en og restaurant­besøget kan klares for lidt mindre end herhjemme - især hvis man undgår de værste turistfæld­er. Især på de søde sager vil man kunne mærke en markant forskel.

Oplevelser

Wildpark- MV, som vi besøgte, koster 39 euro for en voksen og 22 euro for børn mellem tre og 16 år.

Badelandet i Van der Valk kan besøges, selvom man ikke er gæst på feriecente­ret. Her koster det 11 euro for en voksen og otte euro for børn mellem fire og 12 år, hvis man ikke bo på centeret.

 ??  ?? Udsigten fra vores soveværels­e mod flere af de øvrige ferielejli­gheder, der alle har egen parkerings­plads.
Udsigten fra vores soveværels­e mod flere af de øvrige ferielejli­gheder, der alle har egen parkerings­plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark