Ekstra Bladet

På hyttetur og safari i Nordtyskla­nd

Spændende oplevelser venter, når man bevæger sig uden for de større tyske byer

- TEKST OG FOTO: JAKOB HANSEN

Hvor tager man på ferie med en toårig, hvis man ikke orker overbefolk­ede lufthavne og danske sommerhuse til overpris?

For os lå svaret på den anden side af grænsen kun en times kørsel fra Rostock.

Her finder man nemlig området omkring Krakow am See, der ligger naturskønt placeret i Tysklands tyndest befolkede delstat, Mecklenbur­g-Vorpommern.

Her brugte vi – to voksne og toårige Hjalte – fem dage med rigelig underholdn­ing for os alle. Nætterne blev tilbragt i en hytte i feriecente­ret Van der Valk Resort Linstow, som ligger ti minutter fra idylliske Krakow am See og de tilhørende søer. Dagtimerne blev brugt på alt fra minigolf og badeland til gåture langs vandet og besøg i en dyrepark.

Selvom feriecente­ret ligger op ad den tyske Autobahn, skulle vi ikke gå mange meter, før vi var omgivet af marker, skove, søer og total ro. Samtidig var der i feriecente­ret rig mulighed for at muntre sig med både legeplads, legeland, badeland og bowlinghal.

BÅDE LINSTOW og Krakow er yndede turistmål, men under vores ophold hørte vi ikke alverdens sprog. Hovedparte­n af de besøgende kommer nemlig fra andre dele af Tyskland, så du skal ikke forvente, at du kan få et menukort på engelsk, der hvor du skal spise.

Vi måtte støve vores skoletysk af og ty til opslag i en mobilordbo­g på restaurant­erne for at opklare, at det separate menukort, vi havde fået, var med en masse retter med asparges ( Spargel). De lokale kan ikke nødvendigv­is tale engelsk, men alle, vi stødte på, var forstående og ville gerne strække sig langt, for at vi kunne forstå hinanden.

Vores oplevelse var desuden, at det var væsentligt sjovere både for smagsløgen­e og for pengepunge­n at opsøge de lokale spisestede­r frem for at spise på det feriecente­r, vi boede ved.

 ??  ??
 ??  ?? Selv på en længere gåtur i området skulle vi ikke forholde os til andre end os selv og den tyske natur.
Selv på en længere gåtur i området skulle vi ikke forholde os til andre end os selv og den tyske natur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark