Ekstra Bladet

Sjælden tiger dræbte sin mage

KOM FRA DANSK DYREPARK: Asim blev far til et kuld unger for kort tid siden

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

Det skulle have endt i sex og sød musik, da den sjældne Sumatra-tigerhan Asim fra danske Ree Park Safari blev fløjet til London Zoo for at parre sig med huntigeren Melati.

Dyrepasser­ne havde observeret åbenlyst positive vibratione­r mellem de to, men da de lukkede de to tigre ind i samme bur fredag, eskalerede stemningen hurtigt og blev aggressiv. Få minutter senere var Melati død.

– Alle i London Zoo er fortvivled­e over tabet af Melati, og vores hjerter er knuste over denne episode, siger London Zoo i en udtalelse, hvor de siger, at fokus nu er ’ at tage sig af Asim’.

Direktør i Ree Park Safari, Jesper Stagegaard, er ikke i tvivl om, at dyrepasser­ne i London Zoo har taget alle de forholdsre­gler, de skulle.

Han fortæller, at Asim ellers er en blid og erfaren far.

– Årsagen til, at han er sendt af sted til London, er, at han i Ree Park faktisk er far til fire kuld. Få dage efter, han var rejst fra Ree Park, blev det fjerde og sidste kuld født. Tre killinger, som er helt bittesmå og ikke engang har fået øjne endnu, fortæller Jesper Stagegaard.

– Risikerer Asim nu at blive aflivet?

– Nej, der er så få Sumatra- tigre tilbage. Hvis han havde udvist fuldstændi­g atypisk adfærd – slået den ene tiger efter den anden ihjel og opført sig mærkeligt, så det er klart, at man så kan være nødt til at tage nogle drastiske beslutning­er, eksempelvi­s sige, at den her skal bare være en udstilling­s- tiger i en zoo, hvor man ikke er interesser­et i at yngle, siger Jesper Stagegaard og tilføjer, at det ikke er tilfældet med Asim.

Ny mage

– Asim udviser al den naturlige tiger- adfærd, han skal, så der er ikke noget mærkeligt i ham. Han er en super tiger, og jeg er overbevist om, at man skal nok finde en mage til ham, som skal fungere, siger direktøren.

Det var aldrig meningen, at Asim skulle tilbage til Ree Park, fordi han og huntigeren Gasha har haft så stor avlssucces, at deres genkombina­tion nu vurderes at være rigeligt repræsente­ret.

Til gengæld har Ree Park Safari en tigerhan på vej fra London Zoo.

– Han skulle lige på et kærligheds­ophold i en anden zoo, hvor han skal parre sig med en anden hun, før han om relativt kort tid lander i Ebeltoft, fortæller direktøren.

Sumatra- tigre er yderst truede. Man vurderer, at der i dag blot er 300 tilbage i det fri.

Det skulle have endt i sex og sød musik

 ?? FOTO: LONDON ZOO ?? Fatalt stævnemøde Syvårige Asim er en del af avlsprogra­mmet for de sjældne Sumatra- tigre og blev derfor sendt til London. Det gik dog ikke så godt.
FOTO: LONDON ZOO Fatalt stævnemøde Syvårige Asim er en del af avlsprogra­mmet for de sjældne Sumatra- tigre og blev derfor sendt til London. Det gik dog ikke så godt.
 ?? VIDEOGRAB/ REE PARK ?? Asim og huntigeren Gasha har fået fire kuld unger. Det seneste kuld blev født, efter han var sendt til London. Han kommer ikke tilbage til Danmark.
VIDEOGRAB/ REE PARK Asim og huntigeren Gasha har fået fire kuld unger. Det seneste kuld blev født, efter han var sendt til London. Han kommer ikke tilbage til Danmark.
 ?? VIDEOGRAB/ REE PARK ?? Asim blev bedøvet med en pil, før han blev sendt til London.
VIDEOGRAB/ REE PARK Asim blev bedøvet med en pil, før han blev sendt til London.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark