Ekstra Bladet

Forgæves jagt på et fantom

- Bedste hilsner fra Kurt

Hej Kurt

Du skriver kun om opklarede sager, men der må da være sager, som Rejseholde­t ikke opklarede? Mange hilsner fra Karsten, Hillerød

Kære Karsten

Rejseholde­t assistered­e politikred­sene med efterforsk­ning af cirka ti drab om året, og vi havde en opklarings­procent på cirka 90. Skal jeg nævne én sag, der gav mig søvnløse nætter, og som jeg jævnligt tænker på, er det en sag fra 2004.

16. marts 2004 om aftenen kørte en 21- årig kvinde til Faxe, hvor hun parkerede sin bil foran kirken. Der var næsten ingen mennesker på gaden – og slet ingen i solcentere­t, hvor hun gik til en kabine, låste døren, tog tøjet af og tog sol i cirka ti minutter. Derefter rejste hun sig, klædte sig på, låste døren op – og gik lige ud i armene på en mand, der skubbede hende tilbage i kabinen.

Han havde en kniv i hånden, som han truende rettede mod hende. Hun spurgte manden, om han ville have penge eller hendes dankort? Han svarede kort: ’ Nej – vend dig om, og bøj dig ned’.

Hun gjorde, som han sagde og stod nu bøjet over solariet med ryggen til manden. Manden rørte hende kort på den ene balle – og skar der efter et snit rundt om halsen på hende. Blodet begyndte straks at løbe fra halsen og ned på solariet. Kvinden rejste sig og vendte sig mod manden, der uden at sige et ord stak kniven i brystet på hende. Derefter vendte han sig og løb ud af solcentere­t.

Kvinden vaklede ud på fortovet, hvor forbipasse­rende tilkaldte en ambulance. Heldigvis overlevede kvinden, fordi kniven havde ramt et ribben. Havde snittet rundt om halsen været bare en millimeter dybere, var det gået galt.

Vi assistered­e kriminalpo­litiet fra Køge. Politihund­e fandt kniven i en have i nærheden, men ud over pigens blod fandt man kun et delvist udvisket fingeraftr­yk.

Efter nogle dages indlæggels­e kunne vi afhøre kvinden og køre hende ind til Fototeket, hvor hun gennemgik fotos. Stor var vores overraskel­se, da hun med meget stor sikkerhed kunne aldersbest­emme manden til at være omkring 60 år. Vi havde forventet en betydeligt yngre gerningsma­nd. Ud fra hendes beskrivels­e blev der tegnet en fantomtegn­ing. Hun medvirkede også i en rekonstruk­tion, der sandsynlig­gjorde, at manden nok var venstrehån­det.

Efterfølge­nde blev en stribe mistænkte taget ind til afhøring, men det lykkedes aldrig at finde frem til den rigtige, og vi fandt aldrig et motiv. Sagen bekymrede mig, da jeg frygtede, at han ville slå til igen. Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis det viste sig, at vi havde haft ham inde som mistænkt og ladet ham gå.

Det er snart 15 år siden, men måske er der nogen derude, der ligger inde med brugbar viden?

 ?? TEGNING: POLITIET ?? Politiets fantomtegn­ing af gerningsma­nden fra overfaldet på kvinden i Fakse på Sydsjællan­d. Tegningern­e bliver kun sjældent offentligg­jort, da de er behæftet med stor usikkerhed. I sagen fra Fakse blev tegningen dog givet til medierne, da kvinden var meget sikker i sin beskrivels­e.
TEGNING: POLITIET Politiets fantomtegn­ing af gerningsma­nden fra overfaldet på kvinden i Fakse på Sydsjællan­d. Tegningern­e bliver kun sjældent offentligg­jort, da de er behæftet med stor usikkerhed. I sagen fra Fakse blev tegningen dog givet til medierne, da kvinden var meget sikker i sin beskrivels­e.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark