Ekstra Bladet

DRØMMER OM RUSLAND USBEKISTAN ELLER KASAKHSTAN

Karrieren har foreløbig bragt Alexander Scholz til Island og Belgien – meget mere kan være i vente

-

DUBAI (Ekstra Bladet): Alexander Scholz afbrød sin fodboldsab­bat i januar 2013, da han skrev kontrakt med islandske Stjarnan.

– Det var faktisk den første mulighed, der bød sig. Sådan er jeg som menneske. Jeg kan få det bedste ud af de fleste muligheder.

– Men Island passede mig rigtig fint på grund af naturen og eventyret. Jeg skulle også starte forfra i fodboldmæs­sig forstand, siger Alexander Scholz, der ved siden af halvtidsko­ntrakten i Stjarnan fik et arbejde, hvor han kørte rundt og leverede hårde hvidevarer om morgenen.

Scholz havde ikke rørt en bold, siden han sagde stop i Vejle. Det kunne ses i begyndelse­n i Stjarnan, hvor han med egne ord var ’ katastrofa­lt dårlig’.

Talentet var dog ikke blevet efterladt i Østen, så Scholz fik hurtigt spillet sig op. Faktisk gik det så stærkt, at han efter bare en sæson på Island fik et tilbud fra den belgiske klub, Lokeren.

– Det blev mit endelige wakeupcall. Da tingene tog fart med kontrakten i Lokeren, indså jeg, at jeg ville satse fuldt ud på fodbolden. Jeg kunne ikke være sikker på succes, men det gik op for mig, at jeg kunne bruge fodbolden til at tjene penge og til at komme rundt og få nogle oplevelser. Opnå mere frihed den vej rundt.

– Derfor gav jeg det 110 procent, da jeg kom til Lo- keren. Jeg arbejdede så hårdt, at jeg faldt i søvn halv syv hver aften efter træning.

Fodboldpen­dler

Det hårde arbejde gav pote, og Scholz blev, kort fortalt, en kæmpe succes i Lokeren. Han spillede fast i to sæsoner og blev matchvinde­r i pokalfinal­en.

Det gav en kontrakt med storklubbe­n Standard Liege, hvor den danske forsvarssp­iller også havde to gode år, inden et skifte til Club Brügge blev enden på det succesfuld­e ophold i Belgien. I Brügge oplevede Scholz ikke megen spilletid i de seks måneder, han var i klubben. Derfor vendte han hjem til Danmark for at genstarte karrieren.

– Det var den bedste mulighed for mig rent sportsligt sidste sommer. Da Jess Thorup ringede, var jeg ik- ke i tvivl. Jeg ville kunne tilføre noget ro og boldsikker­hed i forsvaret. Jeg kunne tydeligt se min rolle, og derfor blev det FCM.

At spille fodbold hos de danske mestre passer Alexander Scholz glimrende. Dermed ikke sagt, han ikke er frisk på et nyt eventyr, hvis muligheden skulle byde sig.

– Jeg har altid haft en drøm om at spille i Østeuropa. Rusland, Usbekistan eller Kasakhstan for eksempel. Jeg har allerede købt en masse russisk litteratur, som jeg ikke har tænkt mig at læse endnu. Jeg vil gemme det, til jeg bor der. Men lige nu, der har jeg det godt med at bo i Aarhus og spille i FCM.

– Når man tænker på dine præstation­er i efteråret, hvorfor er ambitioner­ne så ikke højere?

– Jeg vil da heller ikke afvise noget på forhånd, men jeg er også meget realistisk. Jeg mener, jeg befinder mig på en god hylde, hvor jeg bliver udfordret. Altså klubber som Standard Liege og FC Midtjyllan­d. Mit talent sidder måske mere i hovedet end i kroppen. Men jeg håber selvfølgel­ig at lægge yderligere på mit spil og med lidt held træde et skridt op.

I Lokeren, indså jeg, at jeg ville satse fuldt ud på fodbolden

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Udlængsel Alexander Scholz befinder sig godt i FC Midtjyllan­d, men er klar på nye eventyr.
FOTO: LARS POULSEN Udlængsel Alexander Scholz befinder sig godt i FC Midtjyllan­d, men er klar på nye eventyr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark