Ekstra Bladet

SLYNGELSTU­EN AFSLØRER

-

Vi nærmer os med langsomme skridt et folketings­valg, og nu kan Slyngelstu­en med eneret for Danmark og det øvrige Norden afsløre, hvad det er for en overordnet plan, regeringen har arbejdet efter de seneste fire år.

I politik er det ikke ulovligt at låne fra hinanden. Således har Løkkereger­ingen ladet sig inspirere af den store plan, Socialdemo­kratiets Svend Auken lancerede i 1989. Gang Ældreminis­ter Thyra Frank

Hun er uden tvivl den mest vellykkede minister. Thyra Frank har på intet tidspunkt afveget fra cirkulæret­s ånd og indhold. Faktisk har hun i lange perioder været helt usynlig. Og det er netop i hendes tilfælde noget af en bedrift. Det kan godt være, at de ældre ikke har fået det bedre i Franks regeringst­id, men så kan de glæde sig over, at hun heller ikke har gjort noget for at gøre det værre. i 90’ erne hed den oprindelig, men blev hurtigt af Ekstra Bladet omdøbt til Tomgang i 90’ erne. Hvilket viste sigt at være ramt på kornet.

Da Lars Løkke for snart fire år siden samlede sit ministerho­ld for første gang, bad han regeringen­s chefideolo­g, Ole Birk Olesen, om at lægge linjen.

Ole Birk byggede videre på Svend Aukens plan, men omdøbte den til Tomgangsci­rkulæret. Cirkulæret

Innovation­sminister Sophie Løhde Alene titlen på ministerie­t er genial. Den flugter så fint med cirkulæret, og Sophie Løhde har da også forstået at innovere i så høje luftlag, at det har været til fare for flytrafikk­en. Løhde har været en stjerne i regeringen, hvor hun især har været flink til at få mændene til at gå i stå. Det har været innovativt og kreativt, og der er næppe tvivl om, at hun når helt til målstregen, uden at vælgerne opdager potemkinku­lissen. stammede oprindelig fra Frederiksb­erg Kommune og handlede om, at bilerne kun må holde i tomgang i et minut. Det var også derfor, Ole Birk blev trafikmini­ster.

Siden har Tomgangsci­rkulæret været regeringen­s skjulte dagsorden. Det ene minut er blevet til en hel valgperiod­e, og her er, hvad det har haft af betydning for fire af regeringen­s ledende ministre:

Trafikmini­ster Ole Birk Olesen

Ole Birk er fra Gram, som ikke er det sted i verden med mest offentlig trafik. Det synes han heller ikke, at Danmark som helhed skal have. Og det er han lykkes meget godt med. Først gik de i tomgang, og så gik de i stå. Det er da at tage cirkulæret til et helt nyt niveau. Eller måske er ideologen bare så langt fremme, at han allerede har taget hul på en ny valgperiod­e. Sloganet er klart: Fortsat tomgang i 20’ erne.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Lars Løkke har plejet nye venskaber.
FOTO: RITZAU SCANPIX Lars Løkke har plejet nye venskaber.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Sophie Løhde er til fare for lufttrafik­ken.
FOTO: JENS DRESLING Sophie Løhde er til fare for lufttrafik­ken.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Thyra Frank har gjort sig usynlig.
FOTO: JENS DRESLING Thyra Frank har gjort sig usynlig.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ole Birk er regeringen­s chefideolo­g.
FOTO: JENS DRESLING Ole Birk er regeringen­s chefideolo­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark