Ekstra Bladet

’ El Chapo’ er dømt skyldig

-

Den mexicanske narkobaron Joaquin ’ El Chapo’ Guzmán blev i går dømt skyldig i at stå i spidsen for et globalt narkoimper­ium.

Det skriver nyhedsbure­auet Reuters.

Efter en langstrakt retssag i New York er den berygtede ’ El Chapo’ således blev dømt skyldig i alle ti anklagepun­kter mod ham.

Retssagen har været i gang de seneste tre måneder. I løbet af den tid er der blandt andet kommet opsigtsvæk­kende detaljer frem om uhyggelige drab, politisk bestikkels­e og storstilet smugling.

Strafudmål­ingen finder sted 25. juni.

Det forventes, at den 61årige ’ El Chapo’ skal tilbringe resten af livet i fængsel, skriver nyhedsbure­auet AP.

Mere end 50 personer har

vidnet i sagen, hvor det er blevet afsløret, hvordan narkobaron­ens Sinaloakar­tel tjente milliarder af dollar på at importere tonsvis af kokain, heroin, amfetamin og marihuana til USA.

’ El Chapo’ blev i 2017 udleveret til USA efter at være blevet anholdt i Mexico det foregående år. Andre højtståend­e personer fra de mexicanske karteller er tidligere også blevet udleveret til USA.

De har dog erklæret sig skyldige, inden det nåede til en retssag.

Retssagen mod ’ El Chapo’ har givet et unikt indblik i Sinaloa- kartellets dagligdag. Blandt andet har et vidne fra kartellet fortalt, hvordan mexicanske medarbejde­re har pakket kokain ned i tusindvis af jalapeño- dåser.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Det forventes, at den 61- årige ’ El Chapo’ skal tilbringe resten af livet i fængsel.
FOTO: RITZAU SCANPIX Det forventes, at den 61- årige ’ El Chapo’ skal tilbringe resten af livet i fængsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark