Ekstra Bladet

MØRK AFTEN FOR SOLSKJÆR

Hjemme på Old Trafford tabte nordmanden for første gang som Manchester United- manager. Paris Saint- Germain var især efter pausen overlegne og vandt 2- 0 i den første Champions League 1/8- finale

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

0-1 Presnel Kimpembe ( 54), 0-2 Kylian Mbappe ( 60)

Ole Gunnar Solskjær har fået Manchester United- tilhængern­e til at drømme – og nu skal de drømme om et mirakel i Paris a la Camp Nou i 1999.

Hjemme på Drømmenes Teater blev De Røde Djævle i 2. halvleg af Champions League 1/ 8- finalen ramt af et mareridt mod Paris Saint- Germain.

Lovende United- start

På mål af Kimpembe og Mbappé vandt franskmænd­ene 2- 0, og det er umuligt at se Manchester United komme tilbage.

Også selv om mirakelman­den Solskjær sidder på trænerbænk­en.

Nordmanden har efter nogle dunkle år med José Mourinho kastet tryllestøv ud over Manchester United- spillerne, og de kastede sig fulde af optimisme over den franske modstander.

Marcus Rashford testede Buffon med en fræk afslutning fra en spids vinkel, Paul Pogba stormede igennem de parisiske forsvarsli­njer.

En lovende start af Manchester United, men Paris Saint- Germain åd sig ind i opgøret.

De var uden Neymar, uden Cavani, men det tredje medlem af den gyldne trio fik 1. halvlegs største chance.

Kylian Mbappé, angriberen med fart som et TGVtog, blev spillet fri i dybden af Draxler, og 3000 larmende parisiske fans trak vejret ind til jubel.

David De Gea kom dog hurtigt ude af sit mål og pressede stjernesku­ddet til at sparke forbi til Thomas Tuchels store ærgrelse.

Paris- træneren lignede længe en mand, der var blevet tvangsfodr­et med citroner, men efter 53 minutter tittede smilet hos tyskeren.

Merci beaucoup

Kimpembe udnyttede engelsk passivitet ved et hjørnespar­k og flugtede sit hold i front.

Nogle minutter senere fordoblede Mbappé føringen, da den tidligere United- mand Ángel Di María serverede en perfekt aflevering. Merci beaucoup, 2- 0 til Paris.

Franskmænd­ene var i fuld kontrol, United ikke i nærheden af et Solskjærsk­comeback, og de kunne have tabt endnu større.

Ole Gunnar Solskjær sparkede Champions League- trofæet til Manchester for tyve år siden, men som manager bliver det ikke i denne omgang efter en mørk aften på Old Trafford.