Ekstra Bladet

DET ER LANGT FRA NOGEN OPTIMAL SITUATION

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

– Det er langt fra nogen optimal situation, siger Piotr Wozniacki om sin syge datter, der dog vil prøve at træne i Dubai om nogle dage

Det er bestemt ingen overdrivel­se at skrive, at det er en bekymret Piotr Wozniacki, Ekstra Bladet får i røret fra Doha, hvor Caroline netop har måttet trække sig fra sin første kamp på grund af sygdom.

Det er en bekymring, som han tydeligvis først og fremmest udtrykker som far.

– Caroline har aftalt at konsultere specialist­erne i New York, og så er vi forhåbentl­ig meget klogere på det hele. Men det er langt fra nogen optimal situation, siger han.

Drejer sig om gigten

Lægebesøge­t i USA handler selvsagt om hendes gigtsygdom, hvorimod hun netop har trukket sig på grund af en virus. Men spørgsmåle­t er, om der er nogle helbredsmæ­ssige sammenhæng­e, som han og Caroline kan blive klogere på. Hun har nemlig længe ikke følt sig rask.

– Generelt har hun været lidt syg i længere tid. Hun har problemer her og der, og nu er der også stødt noget influenza- lignende til. Hun er i alt fald ikke klar, siger Piotr Wozniacki.

Det betød i forrige uge afbud til det danske Fed Cup- hold, og nu må Caroline altså også melde fra i Qatar Open, der ellers havde givet hende et wildcard.

– Vi tog chancen med at tage herned, men måtte tage en beslutning i dag. Caroline er langt fra 100 procent klar, og så skal hun ikke spille.

Forsøger i Dubai

I næste uge er hun tilmeldt turneringe­n i Dubai.

– Vi forsøger at tage til Dubai, hvor det er lidt bedre vejr. Om et par dage prøver vi at træne, og så ser vi situatione­n an.

– Jeg vil ikke presse hende til noget som helst, og vi må hele tiden vurdere situatione­n og tage vores beslutning­er på det rigtige grundlag.

Selv sagde en kortfattet Caroline til WTA:

– Jeg har haft feber og har det bare ikke godt. Jeg skal tilbage i seng og hvile mig.

Får konsekvens­er

Hendes fravær fra Qatar Open vil i øvrigt få mærkbare konsekvens­er på verdensran­glisten for danskeren, der ryger ud af Top 10 og i næste uge formentlig vil indtage en plads som nummer 14.

Ranglistef­aldet vil påvirke hendes seedning i kommende turneringe­r.

Efter lægebesøge­t i New York venter to store af slagsen i Miami og Indian Wells, men det er altså foreløbig uvist, hvornår Caroline Wozniacki står på en tennisbane igen.

Det skete senest i Melbourne, hvor hun som forsvarend­e mester i Australian Open tabte i tredje runde til Maria Sharapova.

Hun har problemer her og der, og nu er der også stødt noget influenza- lignende til

 ??  ?? Helbredet vakler Caroline skal til lægetjek hos specialist­er i New York. FOTO: INTERNATIO­NAL SPORTS FOTOS LTD
Helbredet vakler Caroline skal til lægetjek hos specialist­er i New York. FOTO: INTERNATIO­NAL SPORTS FOTOS LTD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark