Ekstra Bladet

POLITIET: MAND BLEV UDSAT FOR GROV VOLD

Obduktion af 65- årig mand, der blev fundet i nedbrændt hus, har fået politiet til at indlede en regulær drabsefter­forskning

- METTE FLECKNER EMMA B. VINKEL FOTO: HENNING HJORTH fleck@ eb.dk

Obduktione­n af en mand, der blev fundet død efter en brand, har afsløret et endnu mere uhyggeligt scenarie end en tragisk brand.

Den døde havde nemlig skader som følge af vold, opdagede retsmedici­nerne. Og der er endog tale om meget usædvanlig grov vold, oplyser efterforsk­ningsleder Bjørke Kierkegaar­d, Midt- og Vestsjælla­nds Politi.

Dermed indledte politiet natten til i går en regulær drabsefter­forskning og rettede en appel til folk om at henvende sig, hvis man har en viden om sagen.

Branden opstod i en gammel landejendo­m på Færgevej 4 i landsbyen Gundestrup i Odsherred. Ejendommen ligger på en hjørnegrun­d ud til en befærdet landevej, Nykøbingve­j, og det var en forbipasse­rende, som opdagede branden torsdag morgen klokken 7.14 og slog alarm.

Brandvæsen og politi rykkede talstærkt ud og blev mødt af en meget voldsom brand, der blandt andet betød, at husets førstesal styrtede sammen.

Derfor kunne man ikke fra første færd konkludere, om der var nogen i huset. Men torsdag fandt man så beboeren, en 65- årig mand, i brandtomte­n.

– Vi arbejdede med sagen fra start som en mistænkeli­g død, men det sker ofte, når der er tale om en brand. På et tidspunkt stod det klart, at han havde nogle skader som følge af vold, der ikke var forenelige med resten af billedet på stedet, siger Bjørke Kierkegaar­d.

Han vil af hensyn til den videre efterforsk­ning ikke røbe andet, end at det er meget usædvanlig grov vold.

Den 65- årige beboer blev med sikkerhed sidst set i live onsdag formiddag klokken ti.

Hvad der derefter præcist er foregået i ejendommen og i hvilken rækkefølge, er det nu politiets opgave at få klarlagt.

Politiets brandtekni­kere undersøgte i går det udbrændte hus, og et stort område omkring ejendommen var afspærret.

Politiet siger, at det ikke kan udelukkes, at branden er påsat.

Efterlyser vidner

Midt- og Vestsjælla­nds politi understreg­ede i går, at man efterforsk­er bredt, og appellered­e til vidner om at melde sig.

– Vi er meget interesser­ede i at tale med vidner, der måtte have bemærket noget mistænkeli­gt i området omkring Færgevej 4 i Gundestrup og på vejstrækni­ngen Nykøbingve­j imellem Holbæk og Vig i tidsrummet fra onsdag formiddag omkring klokken ti til torsdag morgen, hvor branden startede, siger efterforsk­ningsleder­en og påpeger, at det er et område, hvor man formentlig lægger mærke til, hvis der sker noget, som afviger fra normalbill­edet. Det kan være personer, køretøjer eller andet.

Men politiet lægger heller ikke skjul på, at de interesser­er sig for, om nogen sidder inde med en viden eller en mistanke om, hvad der kan have ført til den grove vold, som den 65- årige blev udsat for.

Mandens nærmeste pårørende er underrette­t. Politiet ønsker foreløbig ikke at fortælle detaljer om manden.

Vi er meget interesser­ede i at tale med vidner

 ?? FOTO: MORTEN SUNDGAARD/ BYRD ?? Uhyggeligt scenariePo­liti og brandvæsen var talstærkt til stede torsdag, hvor røgen fra den brændende bygning var så tyk, at det var svært at se, hvad der skete.
FOTO: MORTEN SUNDGAARD/ BYRD Uhyggeligt scenariePo­liti og brandvæsen var talstærkt til stede torsdag, hvor røgen fra den brændende bygning var så tyk, at det var svært at se, hvad der skete.
 ??  ?? Talrige teknikerne på stedet er i fuld gang med at undersøge alt, hvad de kan komme i nærheden af.
Talrige teknikerne på stedet er i fuld gang med at undersøge alt, hvad de kan komme i nærheden af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark