Ekstra Bladet

KOMMUNER RASER OVER BUS- BØVL

STOR UTILFREDSH­ED: Politikern­e i en række sjællandsk­e kommuner er langtfra tilfredse med Movias beslutning om at fjerne trykte informatio­ner fra busstoppes­tederne

- FREJ BRAMMING fb@ eb.dk

Ekstra Bladet har i løbet af de sidste par dage berettet om konsekvens­erne ved, at Movia har fjernet trykte informatio­ner fra busstoppes­tederne på Sjælland – til gene for både landets ældre borgere og turisterne.

Men det er ikke kun ude ved stoppested­erne, at Movias beslutning bliver mødt med frustratio­n.

Også i byrådssale­ne rundt omkring på Sjælland undersøger kommunalpo­litikerne i disse dage, hvordan de fortsat vil kunne tilbyde kommunens borgere en ordentlig service, når nu Movia ikke længere vil gøre det.

Ekstremt arrogant

En af de kommunalpo­litikere, der er kraftigt imod Movias beslutning – og som nu tager sagen i egen hånd, er Jakob Næsager, medlem af Borgerrepr­æsentation i København for de konservati­ve.

– Jeg synes, det er ekstremt arrogant, og der mangler i den grad fokus på brugerne. Og det går jo ikke kun ud over de ældre borgere, for hvis jeg står på Vesterbro Torv, er det også dårlig service, at jeg skal stå og slå så mange ting op,

Det går jo ikke kun ud over de ældre borgere

inden jeg kan komme med en bus, siger den konservati­ve lokalpolit­iker, som peger på, at Københavns Kommune selv kunne betale for at få hængt trykte informatio­ner op.

– Når det er Københavns Kommunes stoppested­er, må vi selv bestemme, hvad vi hænger op på dem.

– Movia sparer 1,6 millioner kroner om året på det her, og hvis man så tænker på, at en meget lille del af det beløb vedrører Københavns Kommune, ville det næppe koste ret mange penge, hvis kommunen selv hængte ruterne op ved stoppested­erne, siger Ja- kob Næsager, der langtfra står alene med sin utilfredsh­ed.

Ekstra Bladet har foretaget en rundringni­ng blandt kommunalpo­litikere i en række sjællandsk­e kommuner.

Trods forskellig­e hjemkommun­er og politiske tilhørsfor­hold kunne de blive enige om, at Movia har begået en fejl

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG ?? Det er ikke blevet lettere at være buspassage­r i Movias område, hvis man ikke har en mobiltelef­on.
FOTO: THOMAS BORBERG Det er ikke blevet lettere at være buspassage­r i Movias område, hvis man ikke har en mobiltelef­on.
 ??  ?? Ekstra Bladet 14. februar.
Ekstra Bladet 14. februar.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark