Ekstra Bladet

Politikere: Lige et par år for tidligt

-

Karim Arfaoui ( S), formand for Klima- og Miljøudval­get i Roskilde Kommune:

– Movia har en forpligtel­se til at informere borgerne ved busstoppes­tederne – også de grupper, der ikke er så vant til at bruge en smartphone. Det kan godt være, at det økonomisk giver mening, hvis du kigger helt nøgternt på tallene, men det er ikke sikkert, man får borgernes perspektiv med, der også kan give værdi. Men vi vil selvfølgel­ig rigtig gerne hjælpe med at holde udgifterne nede for Movia. Niels Rolskov ( Ø), medlem af Teknikudva­lget i Køge Kommune:

– Vi ( kommunalbe­styrelsen, red.) snakkede om det forleden, og holdningen var, at vi skal have det op til bestyrelse­n hos Movia. Beslutning­en var højst overrasken­de, for normalt når man har en kontrakt med et firma, så forventer man jo, at man har en eller anden dialog, hvis noget bliver ændret. Der har overhovede­t ikke været nogen inddragels­e. Og når man så har henvendt sig, får man at vide, at hvis Køge Kommune vil betale, kunne de bare selv sætte dem op. Det er jeg mildest talt meget utilfreds med. Gert Mortensen ( S), byrådsmedl­em og formand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune:

– I vores udvalg har vi fået henvendels­e fra Ældrerådet, der også har kontaktet Movia direkte med deres henvendels­e. Vi har også drøftet, om kommunalbe­styrelsen skal gøre det samme, men vi har ikke truffet en endelig beslutning. Jeg tror, at vi over tid skal kunne klare os med det elektronis­ke, ligesom Movia også er inde på, men vi skal tage det mere gradvist, så vi ikke fjerner alt på én gang. Brian Borglund Bruun ( DF), medlem af Teknik- og Miljøudval­get i Tårnby Kommune ( DF):

– Jeg synes jo, det er trist, at Movia har valgt den løsning, for der er masser af ældre, der ikke er trygge ved de digitale løsninger endnu. Jeg tror, at denne løsning er kommet lige et par år for tidligt. Jeg er ked af deres beslutning, og det har jeg også ytret internt i kommunen, så vi kan finde ud af, hvad vi kan gøre ved det. Der har jeg fået at vide, at vores muligheder er begrænsede. I Tårnby Kommune har vi sendt et brev, hvor vi skriver, at vi finder det beklagelig­t, at man har valgt den løsning.

 ?? PR- FOTO ??
PR- FOTO
 ?? PR- FOTO ??
PR- FOTO
 ?? PR- FOTO ??
PR- FOTO
 ?? PR- FOTO ??
PR- FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark