Ekstra Bladet

Tooor-tensen

AGF hentede forårets anden sejr i træk og rykker op på slutspilsp­ladserne

-

AGF’s store satsning i transfervi­nduet ser ud til at give bonus.

De Hvide vandt fredag aften sin anden 2- 0 sejr efter nytår og tager dermed - for nu - plads blandt de seks øverste i Superligae­n, der spiller med i det eftertragt­ede mesterskab­sslutspil.

Sejren endegyldig­t sikret på en drømmetræf­fer kort før tid, da Patrick Mortensen huggede til lige uden for straffespa­rksfeltet og smadrede kuglen utageligt op i hjørnet bag Sebastian Mielitz til 2- 0. Og dermed fik han tilgivelse for den store hovedstøds­chance, som han brændte tæt under mål en halv time tidligere.

Vigtigt

– Det var et vigtigt mål til 2- 0, og så var det dejligt lige at få krydset det af på listen. Jeg scorede i min første træningska­mp mod FC Nordsjælla­nd, men jeg manglede den her, sagde AGF- angriberen

– Jeg er blevet drillet en hel masse af holdkammer­aterne i løbet af ugen, fordi jeg valgte at chippe på den chance, jeg fik sidst, smilede han.

Bedre end sex

– Jeg plejer at sige, at det er bedre end sex at score. Jeg får et dejligt, rent træf på bolden, og så er det enormt dejligt, at jeg gjorde det ned mod vores egne fans, så jeg kunne stå og juble over målet med dem lidt alene indtil de andre kom frem, sagde Patrick Mortensen, som i det tyskpræged­e grænseland passende for en aften kunne omdøbes Tooor- tensen.

Med målet afgjorde AGFangribe­ren noget af en neglebider, hvor Sønderjysk­e i lange perioder i den sidste time trykkede gæsterne

helt ned i eget felt.

AGF stod dernede af flere årsager. Ramt af skade

Først og fremmest kunne de stille sig ned takket være den tidlige træffer til 1- 0 fra Jens Stage. Jakob Ankersen fløj af sted over venstrefla­nken og fandt Patrick Mortensen tæt under mål. Hans afslutning blev blokeret af Kees Luijckx, men returen var Stage alt- så over, og gæsterne førte efter fem minutter.

Kort efter blev AGF imidlertid ramt en skade, der kom til at præge resten af kampen. Nyerhverve­lsen Frederik Tingager kom galt af sted på den ujævne bane, og han måtte efter et kvarter humpe ud. Tingagers ankomst i AGF pressede sølvhelten Pierre Kanstrup ud af Smilets By - Kanstrups tidligere hjemmebane tog en raffineret hævn.

– Jeg clearer bolden med min venstre, og da jeg lander føler jeg at jeg får et lille vrid i min ankel. Der er mange kampe igen, så jeg vælger ikke at løbe nogen risiko, sagde Frederik Tingager, der var fortrøstni­ngsfuld med henblik på skadens alvor.

Et kæmpeslag for AGF'erne, der alligevel holdt stand resten af vejen.

Jeg er blevet drillet en hel masse af holdkammer­aterne i løbet af ugen, fordi jeg valgte at chippe på den chance, jeg fik sidst

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX ?? Drømmetræf – Det var et vigtigt mål til 2- 0, og så var det dejligt lige at få krydset det af på listen, sagde Patrick Mortensen yderst til venstre.
FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX Drømmetræf – Det var et vigtigt mål til 2- 0, og så var det dejligt lige at få krydset det af på listen, sagde Patrick Mortensen yderst til venstre.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark