Ekstra Bladet

KARRIEREN ER PÅ SPIL

ÆRLIG UDMELDING: – Jeg tror ikke, jeg fortsætter, hvis jeg ikke vinder, indrømmer Micki Nielsen før EM- braget mod ubesejrede Yves Ngabu

- ANDERS FUNDER FOTO: LARS POULSEN Af@ eb.dk

Det er i hvert fald uden tvivl den vigtigste kamp i min karriere

Albertslun­d- bokseren Micki Nielsen står over for boksekarri­erens vel nok allerstørs­te udfordring i aftenens EM- brag i Roeselare i Belgien mod den ubesejrede belgier Yves Ngabu.

EBU’s europæiske cruiservæg­t- titel er på spil, og selvom der venter den 25årige danske cruiservæg­ter en noget svær opgave på udebane i Eventhal Schierveld­e, er han alligevel ikke et sekund i tvivl om, at han nok skal erobre EM- bæltet og bringe det med sig hjem til Danmark.

Micki Nielsen har derfor også boksetræne­t som et bæst de sidste tre måneder og ser nu frem til langt om længe at skulle dele øretæver ud i Roeselare, selvom modstanden indiskutab­elt bliver benhård.

– Yves er en utrolig stærk modstander.

Han er ubesejret, og jeg skal bokse på hans hjemmebane … Så selvfølgel­ig bliver det en rigtig, rigtig hård opgave, indleder Micki Nielsen, da Ekstra Bladet møder ham efter et kort træningspa­s til ære for pressen.

– Skal han så forberede sig på krig?

– Det skal man sgu altid med mig, lyder det prompte fra den danske cruiservæg­ter.

– Hvad er din gameplan så?

– Yves er en type, der buldrer meget fremad, så jeg skal helst ikke i infight med ham. Jeg skal bokse ham udefra og helst fyre nogle stenhårde bomber afsted.

– Så han skal helst gå ud som et lys på et tidspunkt?

– Det satser vi på, ik’.

Tæt på at koste

En skuffet Micki Nielsen var tilbage i juni tvunget til at melde afbud til et stort opgør mod Arthur Mann om WBO’s interkonti­nentale titel.

Den hårdtslåen­de dansker blev uheldigvis skadet under en intens sparring, da han ramte sin modstander øverst på hoften og derfor brækkede en knogle i sin venstre hånd.

En skade, der desværre viste sig at volde mere besvær end Albertslun­dteamet i første omgang havde regnet med.

– Har skaden i venstre- po- ten været en udfordring – også rent mentalt?

– Ja, det har den virkelig. I sommer ventede der jo en stor WBO titel- kamp, og så skete det uheldigvis, lige inden det gik løs. Skaden i hånden har virkelig plaget mig mange gange. Men nu har vi heldigvis fået pakket

venstre- labben ekstra godt ind. Og ja, skaden har truet min karriere, men vi satser på at den holder, svarer en optimistis­k Micki Nielsen.

Vant til presset

Ikke siden Micki Nielsen besejrede Mirko Larghetti i kampen om WBC’s internatio­nale cruiservæg­t- titel tilbage i marts 2016 i Musikteatr­et i Albertslun­d, har den danske hardhitter bokset på dansk jord.

Aftenens opgør mod den aggressive belgier Ngabu er endda sjette kamp i træk på udebane. Og Micki Nielsen lægger da heller ikke skjul på, at han savner dannebrogs- stemningen og rygstødet fra et dansk publikum.

– Til gengæld kommer jeg ud og ser verden. Og jeg har desuden bokset til ret store stævner, hvilket også har været spændende. Jeg er ved at være vant til det.

– Kan I stå for presset dernede?

– Vi har stået for presset før. Det er jo sjette gang i træk. Og Micki er en mental kriger! Der vil altid være lidt sommerfugl­e i maven, men der er ingen tvivl om, at Micki er ekstremt fokuseret og mega- motiveret, lyder analysen fra træner Gutte Løiborg.

Micki Nielsens kontrakt med Team Sauerland udlø- ber inden længe, og der er derfor en hel del på spil, når den hårdføre dansker skal kæmpe om europamest­erskabet i cruiservæg­tklassen:

Vil tilbage i gamet

– Jeg tror ikke, jeg fortsætter, hvis jeg ikke vinder. Så er der rigtig meget på spil, indrømmer Micki Nielsen.

– Du kan godt kalde det karriere- afgørende.

Det er i hvert fald uden tvivl den vigtigste kamp i min karriere.

– En sejr vil til gengæld betyde rigtig meget, for så vil jeg være tilbage i gamet. For det har været en ret hård periode på det seneste – og det har ikke været de allerbedst­e kampe.

– Mit nederlag i Sydafrika ( knebent point- nederlag til Kevin Lerena i 2016, red.) hvor jeg tabte for første gang … Det var virkelig hårdt. Men et EM- bælte vil virkelig åbne nogle døre for mig, siger han.

Skaden i hånden har virkelig plaget mig mange gange

 ??  ?? Skillevej I aften kan Micki Nielsens skæbne blive afgjort. Taber han, er det formentlig slut med boksning.
Skillevej I aften kan Micki Nielsens skæbne blive afgjort. Taber han, er det formentlig slut med boksning.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark