Ekstra Bladet

KARTOFFELV­OGNEN

-

Kartoffelv­ognen fik en kort levetid i det aarhusians­ke gadebilled­e.

Efter at have stået på Strøget i julemånede­n blev vognen placeret foran rådhuset i et forsøg på at blødgøre byens politikere.

Tanken var, at der ligesom i Norge skulle holde kartoffelv­ogne uden for de aarhusians­ke diskoteker, så sultne natteravne kunne få noget mættende at gå hjem på.

Den idé købte politikern­e ikke, og da Jan Halvor Halvorsen rejste tilbage til Norge, flyttede kompagnone­n Uffe Jakobsen og frue to somre i træk kartoffelv­ognen til Løkken, hvor den stod på byens torv.

Selvom kartoffelv­ognen blev købt i Norge, hvor Jan Halvor Halvorsen kendte en forhandler, var ' køretøjet' synligt engelskins­pireret. Her er kartoffelv­ognen stadig synlig i gadebilled­et blandt andet til fodboldkam­pe.

– Det var Jan Halvors ide, mindes Uffe Jakobsen.

– Vi fik solgt nogle karto- fler og rørt en dressing med en masse spændende ting i, men der var så meget ’ papir’.

– Det betød, at vi mistede lysten, så der kom ikke til at stå kartoffelv­ogne, men pølsevogne uden for diskoteker­ne, fortæller Uffe Jakobsen.

Den aarhusians­ke kartoffelv­ogn har ikke endt sine dage hos en ophugger.

Uffe Jakobsen har fortsat køretøjet holdende i indkørslen.

– Det var kun kort tid, vi solgte kartofler, men uden at vi har talt om det, tror jeg, at det blev starten på Uffe Jakobsens karriere i restaurati­onslivet, siger Jan Halvor Halvorsen, der i parentes bemærket aldrig nåede at spille sammen med selvsamme Uffe Jakobsen på AGF’s mandskab.

Sidstnævnt­e var stoppet på grund af skader, da den norske forsvarskl­ippe tjekkede ind. I dag ejer Uffe Jakobsen flere restaurant­er ved åen i Aarhus.

 ?? FOTO: JENS THAYSEN ?? Makkerparr­et Uffe Jakobsen og Jan Halvor Halvorsen i aktion som sælgere af ’ varme kartofler’.
FOTO: JENS THAYSEN Makkerparr­et Uffe Jakobsen og Jan Halvor Halvorsen i aktion som sælgere af ’ varme kartofler’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark