Ekstra Bladet

Irsk realitystj­erne

-

Den irske fodboldbos­s John Delaney stiller sig gerne frem i ugeblade for at fortælle om sin store kærlighed til Emma Kevlin, en tidligere model.

Hans foretrukne historie er fra 2015, hvor han bad den daværende FIFA- præsident Sepp Blatter om at holde nallerne for sig selv.

– Blatter stirrede på Emma i syv, otte sekunder og sagde, jeg godkender din nye kæreste. Så bad jeg ham om at forsvinde. Gå med dig, sagde jeg til ham.

Sådan har tonen nu ikke altid været mellem Blatter og Delaney, som blev præsi- dent for det irske fodboldfor­bund i 2004.

John Delaney har næse for en god forretning. Da Irland i november 2009 tabte en VM- playoffkam­p til Frankrig, blev der efterfølge­nde en masse bøvl. Den franske angriber Thierry Henry havde brugt hånden i forbindels­e med en scoring, og Irland protestere­de efterfølge­nde voldsomt.

Stormen lagde sig dog hurtigt, og fem år efter kom forklaring­en. Sepp Blatter havde betalt John Delaney og det irske forbund fem millioner millioner euro for at holde kæft.

Delaney har aldrig rigtig kunnet forklare overførsle­n, som mange i Irland har betegnet som regulær korruption.

På samme måde har Delaney svært ved at forsva- re, at han hæver 2,6 millioner kroner om året som præsident for det irske forbund. Oveni kommer så 1,2 millioner kroner som medlem af UEFA’s eksekutivk­omite.

 ?? FOTO: CLODAGH KILCOYNE/ RITZAU SCANPIX ?? John Delaney viser sig gerne frem sammen med Emma Kevlin.
FOTO: CLODAGH KILCOYNE/ RITZAU SCANPIX John Delaney viser sig gerne frem sammen med Emma Kevlin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark