Ekstra Bladet

DER GØRES IKKE NOK

-

At hver femte lønmodtage­r oplever chikane på arbejdspla­dsen, skal tages alvorligt. Men antallet skal tages med et gran salt. Sådan lyder det fra viceadmini­strerende direktør Pernille Knudsen ved Dansk Arbejdsgiv­erforening, da Ekstra Bladet konfronter­er hende med Arbejderbe­vægelsens Erhvervsrå­ds analyse baseret på en spørgeskem­aundersøge­lse fra 2016.

– Der er et fundamenta­lt problem med det tal, fordi man måler efter, om folk har oplevet chikane. Oplevelsen er selvfølgel­ig ubehagelig, men man kan ikke lægge det til grund for, at der er tale om retsstridi­ge krænkelser, siger hun.

Selvom Pernille Knudsen tager sine forbehold til omfanget af chikane på arbejdspla­dserne, er hun klar i spyttet om chikanens eksistensb­erettigels­e.

– Krænkelser er uacceptabe­lt. Punktum.

– Bliver der gjort nok for at mindske chikane?

– Der er kommet nogle nyere tal, der viser, at tallet er faldet. Men så længe, der foregår én krænkelse, bliver der ikke gjort nok. Ambitionen skal uomtvistel­igt være, at der ikke må ske nogen krænkelser. Derfor skal der over en bred kam gøres mere. Men det er svært at identifice­re, hvilken indsats der skal til. Et hospitals sundhedspe­rsonale, der møder borgere i udfordrede situatione­r, skal gribes anderledes an end en frisørsalo­n eller en skole.

– Er det muligt at opnå nul chikane?

– Det er måske lidt naivt at tro, at man kan nå en ens standard, når man har med mennesker at gøre. Men ambitionen er utrolig vigtig.

 ?? PR- FOTO ?? viceadmini­strerende direktør Pernille Knudsen ved Dansk Arbejdsgiv­erforening mener, at + en krænkelse er én for meget.
PR- FOTO viceadmini­strerende direktør Pernille Knudsen ved Dansk Arbejdsgiv­erforening mener, at + en krænkelse er én for meget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark