Ekstra Bladet

Claus tabte 40 kilo på 40 uger

Lysten til at leve længe fik tv-værten og blomsterma­nden Claus Dalby til at omlægge sin kost radikalt

- TEKST: PATRICK THOMAS

Han tænkte ikke over, hvad han spiste. Aftenmenue­n bestod af god, gammeldags mad, hvor piskefløde og smør var hyppige ingrediens­er. Desserten var obligatori­sk, for sukkertran­gen skulle jo stilles. Og den var stor.

Man kan vist roligt sige, at Claus Dalby fra Aarhus var en livsnyder. Og vi skal blot et enkelt år tilbage i tiden.

Med en kampvægt på 114 kilo og et pas, som sagde årgang 1963, vidste han, at noget måtte gøres.

– Hvis jeg fortsatte min livsstil, ville der være stor risiko for, at jeg ville falde om en dag. Det var simpelthen lysten til at blive en gammel mand, som startede mit nye liv, siger Claus Dalby til Ekstra Bladet.

FRA DEN ENE DAG TIL den anden ændrede Claus sin kost radikalt. Kød, mejeriprod­ukter og sukker blev lagt på hylden og erstattet med grøntsager og fisk.

– Jeg begyndte at komponere forskellig­e salater. Det blev nærmest en sport for mig, siger Claus, som i dag – blot 40 uger efter kickstarte­n – vejer 74 kilo.

Claus’ krop reagerede prompte på hans nye levemåde. En følelse af træthed forsvandt, og det samme gjorde hans konstante trang til sukker.

Badevægten, som før var hans fjende, var nu hans ven. Claus brugte den flittigt og opdagede til sin forbavsels­e, at han uge for uge tabte sig et helt kilo.

– Og jeg har ikke sultet en eneste gang under processen, tilføjer han.

SMAGSOPLEV­ELSEN ER i højsædet, når Claus kokkererer. Det skal være kaloriefat­tigt, men samtidig kunne nydes. Ellers bliver det for surt, mener han.

Nøgleordet er forberedel­se. Søndage bliver brugt på at koge store portioner af både bønner, linser, ris, quinoa og korn, som bliver frosset ned, så det ligger klar til den kommende uge.

Desuden snitter han grøntsager – mange grøntsager – som også bliver lagt på køl.

– Nogle siger, at grøntsager er besværlige. Jamen, så er livet jo besværligt. Det har altid været min tilgang til livet, at ting ikke er så besværlige. Det tager altså også tid at hente en pizza. Jeg vil ikke høre på, at det er besværligt, siger Claus.

 ?? FOTO: STINE RASMUSSEN ?? HVAD ER DU STOLT AF? Tip os på 1224@ eb.dk, hvis du er målrettet eller hjælper andre.Skriv ’ Go’ vilje’ i emnefeltet. Claus Dalby tog tyren ved hornene og kastede sig ud i alverdens lækre salater. Han har tagt 40 kilo og elsker sin nye livsstil.
FOTO: STINE RASMUSSEN HVAD ER DU STOLT AF? Tip os på 1224@ eb.dk, hvis du er målrettet eller hjælper andre.Skriv ’ Go’ vilje’ i emnefeltet. Claus Dalby tog tyren ved hornene og kastede sig ud i alverdens lækre salater. Han har tagt 40 kilo og elsker sin nye livsstil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark