Ekstra Bladet

Nyt hjerte til fransk flute

Den familieven­lige Renault Kadjar er blevet trimmet og nyder godt af en ny benzinmoto­r, som vi tester med automatgea­r

- TEKST: JENS OVERGAARD

Sammenlign­ingen med bagværk ligger lige til højrebenet. Mens en crossover som Nissan Qashqai sælger som varme rundstykke­r hos bageren søndag morgen, er koncernfæt­teren Renault Kadjar det forfinede franske flute, som kun kommer med i posen i ny og næ. Og det er synd.

Den komfortabl­e franskmand har nemlig masser af indre kvaliteter at byde på i forhold til Nissan Qashqai, som længe har været en af Danmarks mest solgte bilmodelle­r.

Renault satser derfor på at øge modellens appel med et let facelift. Her har Kadjar fået de nye benzinmoto­rer på 1,3 liter, der yder henholdsvi­s 140 og 160 hestekræft­er, og som også fås i Nissan Qashqai og den nye Mercedes- Benz A- Klasse.

Vi tester Renault Kadjar med motoren på 140 hk, automatgea­r og det mellemste udstyrnive­au, ' Bose', til en pris på små 325.000 kroner. Kadjar- modellen kan dateres tilbage til 2015, og Renaults teknikere og designere har taget nænsomt fat ved bilens midtvejsfa­celift.

Den mest markante visuelle fornyelse er den let ændrede front, hvor det er muligt at opgradere til full LED- forlygter. De er standardud­styr på ' Bose'- modellen og kan klart anbefales, men kan desværre ikke købes som ekstraudst­yr til de billigere varianter af Kadjar.

UDEFRA SYNER den høje Renault Kadjar umiddelbar­t af mere end Nissan Qashqai, selv om de har samme akselafsta­nd. Inden døre er de to biler dog tæt på at være lige rummelige, men franskmand­en byder på et bagagerum, som med sine 472 liter kaperer 42 liter mere end Nissan Qashqai.

Fra førersædet har man udsigt til et digitalt instrument­hus og en midterkons­ol, der er domineret af en infotainme­ntskærm på syv tommer. Systemet har Apple CarPlay, men skærmens opløsning og hastighed virker dog noget bedaget.

Sæderne er til gengæld godt polstrede og komfortabl­e. De spiller derfor fint sammen med den ditto afstemte undervogn, der giver en lidt mere afdæmpet fremfærd end Qashqai. Her kommer den nye benzinmoto­r også ind i billedet, for den har en tand højere moment end sin forgænger og et glimrende samspil med automatgea­ret.

Den har dog et stort minus: Fra stilstand i første gear tager automatgea­ret lige så hårdt fat, som når den franske præsident, Emmanuel Macron, trykker hånd med USA’s Donald Trump. Så det kræver en fjerlet speederfod, hvis du ikke skal køre fra lyskrydset med fløjtende dæk.

I det daglige er der masser af praktikali­tet i Kadjar. De franske createurs har slået et stort brød af en bil op, som også byder på mange aflæggerum. Det gælder blandt andet under bunden af bagagerumm­et. I samme afdeling er der dog ris til lukkegrebe­t på bagklappen, der er lavet af glat plastic, som fingrene nemt kan smutte på.

Selv fra mindste ' Life'- udstyrsniv­eau byder Renault Kadjar på pænt med standardmo­nteret udstyr. Man skal dog ofre en snes tusind kroner ekstra og op i ' Zen'- niveauet, hvis man vil have en sikkerheds­pakke med nødbremse installere­t i bilen. Det er ellers standardud­styr hos Nissan Qashqai.

 ?? FOTOS: JENS OVERGAARD ?? Den facelifted­e Renault Kadjar er et overset, men komfortabe­lt alternativ i den mellemstor­e klasse af crossovere, hvor Nissan Qashqai længe har domineret.
FOTOS: JENS OVERGAARD Den facelifted­e Renault Kadjar er et overset, men komfortabe­lt alternativ i den mellemstor­e klasse af crossovere, hvor Nissan Qashqai længe har domineret.
 ??  ?? Storskærme­n sidder lavt, og grafikken er tung.
Storskærme­n sidder lavt, og grafikken er tung.
 ??  ?? BIlens digitale instrument­ering er overskueli­g.
BIlens digitale instrument­ering er overskueli­g.
 ??  ?? Den nye benzinmoto­r på 140 hk gør det glimrende.
Den nye benzinmoto­r på 140 hk gør det glimrende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark