Ekstra Bladet

Eibar - Spaniens Hobro

-

Eibar ligger 38 kilometer fra Bilbao i østlig retning i en grøn dal. Med sine 27.000 indbyggere er det den mindste by i Spanien med et hold i La Liga.

Estadio Municipal de Ipurua ligner et nedslidt kommunalt stadion fra bunden af den næstbedste herrerække hjemme i Danmark.

Naboerne kan fra 5. sal og derover kigge ind over tribunen. Ipurua er fra 1947 og har plads til sølle 7083 siddende tilskuere.

Halvanden time før kampstart parkerer mod standerhol­dets bus på den stejlevej, der fører tæt forbi sydsiden af stadion. Ikke mange lægger mærke til det.

De først ankomne lokale fans, iført granatrøde halstørklæ­der, står på den nærliggend­e bar under motorvejsb­roen, mens de drikker deres øl, kaffe eller cognac inden kampen. De har set mange berømte spillere før oppe fra stadionbar­en. Det er nemlig femte sæson i træk, SD Eibar udlever sin La Liga- drøm. EIBAR ER SPANIENS

svar på Hobro IK – den usandsynli­ge historie, som alle har sympati for. Lillebyens hold rykkede trods alle odds op to sæsoner i træk, før den i 2014/ 2015 stod på LaLiga på den dårligt drænede lokale græsbane, på forhånd dømt af alle til hurtig nedrykning.

Vi får plads i det sydøstlige hjørne, fire meter fra hjørneflag­et. Uanset hvor man sidder, er man tæt på det hele. De lokale helte scorer i første halvleg, og byens sirene lyder. I pausen er hotdogpøls­en slatten, men folk flinke og snakkesali­ge.

Eibar går til den efter pausen, 2- 0, 3- 0, og sirenen og jublen fra 4419 tilskuere lyder igen. Holdet spiller moderne, hurtigt og fremadrett­et. Men på samme tid er det en fodboldopl­evelse som fra morfars glansperio­de.

Og det er verdens bedste liga.

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Det baskiske flag ( th.) er altid at se til Athletic Bilbaos hjemmekamp­e. Fornylig hang det sammen med det catalanske ( tv.), da Barcelona var på besøg.
FOTO: RITZAU SCANPIX Det baskiske flag ( th.) er altid at se til Athletic Bilbaos hjemmekamp­e. Fornylig hang det sammen med det catalanske ( tv.), da Barcelona var på besøg.
 ??  ?? Naboerne kan kigge med på Eibars hjemmekamp­e på det lille stadion Ipurua, der har plads til sølle 7.083 siddende tilskuere.
Naboerne kan kigge med på Eibars hjemmekamp­e på det lille stadion Ipurua, der har plads til sølle 7.083 siddende tilskuere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark