Ekstra Bladet

AMALIE VIL I FOLKETINGE­T

-

Slyngelstu­en erfarer, at Amalie Szigethy, der er kendt for at være kendt, vil stille op til det kommende valg til Folketinge­t. Vi har talt med hende:

– Ja, jeg ved godt, hvad du tænker: ’ Skomager! Bliv ved din hest!’ Men jeg synes, at når folk som ham der Klaus Riskær eller hende der Pernille Vermund kan, så kan jeg også.

– Men hvilke forudsætni­nger har du for at stille op?

– Hvaffor sætninger har ham der Riskær og hende der Vermund? De er sådan nogen typer, som man møder på café med en latte ... ja, hun sidder vist mest med et glas hvidvin, men ellers. Han har været i fængsel, jeg har været på tv. Hvad er bedst?

– Men han har jo også erfaring fra erhvervsli­vet?

– Ja, han havde engang en ostebutik henne i Charlotten­lund. Bliver man en bedre politiker af at sælge brie og hiawatha og samsø og danfoss, om jeg må spørge? – Hvad er dit program?

– Jeg har mange. ’ Paradise Hotel’, ’ Fangerne på Fortet’, ’ Divaer i Junglen’, ’ Forsidefru­er’ ...

– Jeg mener dit politiske program?

– Nåh. Jeg vil gøre skatten mindre og gøre velfærden bedre, og så skal staten betale for brystforst­ørrende operatione­r. Dem har vi allesammen glæde af, ikke?

– Tjoh, det ... hvad med miljøpolit­ikken?

– Ja, der må jeg krybe til korpset. Der er jeg helt blank. Men ikke så blank som hende der Vermund, altså.

– Og din udlændinge­politik? – Den er klar. En fremmed er en ven, du ikke har mødt, og det kommer du heller ikke til, for han kan ikke kom- me ind i landet og sådan.

– Regner du med at blive valgt?

– Selvfølgel­ig. Når ham der Riskær og hende der Vermund regner med det, så kan jeg vel også, om jeg må spørge? Jeg ser bedre ud på en plakat end de to tilsammen, og jeg har allerede fundet på nogle slogan: ’ Frem med brystet! Ned med skatten!’. Og ’ Stem på Amalie, så bli’r dagene behagelige!’ Og jeg har flere idéer. De kommer som perler på et svin ...

– Det rækker vist. Tak.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? ’Stem på Amalie, så bli’r dagene behagelige!’
FOTO: STINE TIDSVILDE ’Stem på Amalie, så bli’r dagene behagelige!’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark