Ekstra Bladet

KUN EN NY STJERNE I DANMARK – DEN ER TIL GENGÆLD MED SOVS

GUIDE TIL GOD MAD: Værtsbyen Aarhus fik ingen nye Michelin- stjerner

- ELISE RASMUSSEN FOTO: ANITA GRAVERSEN epr@eb.dk

De røde plyssæder i Musikhuset i Aarhus var fyldt til randen med kokke, køkkenchef­er, madanmelde­re og mediefolk, da det franske dækfirma Michelin i aftes afslørede stjernerne på den nordiske restaurant­himmel.

Seancen blev skudt i gang klokken 18.45 og efter knap halvanden time var stjernerne drysset ud over de forskellig­e restaurant­er.

Men hvor mange havde gættet på, at placeringe­n i Aarhus kunne betyde flere stjerner udenfor det københavns­ke, skete det stik modsatte.

Det var så vildt

Ikke et eneste lillebitte nyt stjernedry­s faldt i det jyske. Generelt gik der et skuffende sus gennem de mange madnørder på rækkerne, da det gik op for dem, at kun én eneste restaurant i Danmark var blandt de nye i det fine selskab.

Alouette hedder restaurant­en, der løb med den ene stjerne, og her var ejerne og de to køkkenchef­er ovenud glade.

– Det var så vildt, vi havde aldrig drømt om, at det ville ske. Vores mål er - hver eneste dag - bare at have glade gæster. At Michelin så får øje på det, det er så vildt. Jeg får helt gåsehud nu bare af at snakke om det, sagde ejer Camilla Hansen.

Gift med jyske damer

Camilla ejer restaurant­en sammen med sin mand, Nick Curtin, der også er køkkenchef. Derudover har også Andrew Valenzuela titel af køkkenchef.

Alouette ligger i København, men den har allige- vel noget umiskendel­ig jysk over sig.

– Både Nick og Andrew er jo gift med jyske damer, så de ved, det er vigtigt med en god sovs, grinede Camilla og rettede sig selv:

– Eller sauce hedder det jo, det de laver.

Drikker den som juice

Netop saucen – eller sovsen – var også hovedingre­diensen i den snak de tre fik på scenen med aftenens vært Timm Vladimir. Han havde nemlig hørt rygtet om, at netop deres sauce trækker kunder til butikken.

– En god sovs kan så meget, og vores gæster elsker heldigvis vores sauce, smilede manden bag den berømte væske, Nick Curtin.

Nogen vil måske vippe tallerkene­n og slubre de dyre dråber i sig, andre igen vil væde brødet i de sidste rester, men folkene på det nye stjerneste­d har deres helt egen løsning på, hvordan du får det hele med.

– Vi har faktisk før givet folk en lille beholder med sovs med hjem, og så har de drukket den som juice, sagde en tydelig stolt Camilla.

Vores mål er - hver eneste dag - bare at have glade gæster

En god sovs kan så meget, og vores gæster elsker heldigvis vores sauce

 ??  ??
 ??  ?? Folkene på Henne Kirkeby Kro i det vestjyske, Paul Profitt, Garrey Dylan Dawson og Jann Olesen, har to stjerner i forvejen, og dem fik de lov at beholde. Samtidig blev de hædret for deres gode service med en særlig pris.
Folkene på Henne Kirkeby Kro i det vestjyske, Paul Profitt, Garrey Dylan Dawson og Jann Olesen, har to stjerner i forvejen, og dem fik de lov at beholde. Samtidig blev de hædret for deres gode service med en særlig pris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark