Ekstra Bladet

Finn dræbt før påsat brand

Politiet efterlyser vidner, der kender hans færden

- LINETTE KRØGER JESPERSEN EMMA BOHN VINKEL linette@ eb.dk; ebv@ eb.dk

Finn Steensen Ørsdahl blev udsat for grov vold og var formentlig død, da der blev sat ild til hans hus på Færgevej 4 i Gundestrup i Odsherred.

Det bekræfter den retsmedici­nske undersøgel­se af den 65- årige pensionist.

Finn Ørsdahl blev fundet død torsdag morgen, da brandvæsne­t blev kaldt til branden klokken 07.14, og det er endnu uvist, hvad der ligger bag hans voldsomme død.

Sidste livstegn

I løbet af fredagen blev der foretaget brandtekni­ske undersøgel­ser på gerningsst­edet, der konkludere­r, at branden var påsat, fordi der er fundet flere arnesteder i brandtomte­n, der nu står tilbage med et tag, der er faldet fuldstændi­g sammen.

Finn Ørsdahl blev sidst set i live onsdag formiddag, hvor han kom kørende i sin bil ad Nykøbingve­j i retning mod Holbæk ved Tuse Lågevej.

I løbet af weekenden har politiet efterforsk­et sagen bredt ud fra mange mulige motiver og har blandt andet foretaget afhøringer af personer, der enten bor eller har opholdt sig i nabolaget til gerningsst­edet.

Det er sket for at få oplysninge­r om køretøjer eller andet, der har afveget fra normalbill­edet i området, eller om personer, der kunne være mistænkeli­ge i forhold til volden eller brandstift­elsen.

Derfor har politiet også valgt at offentligg­øre navn og billede af den afdøde.

Biler som hobby

De håber at høre fra vidner, der kender til hans færden fra onsdag formiddag, og til anmeldelse­n om branden på hans bopæl blev modtaget hos politiet torsdag morgen.

– Fotoet vil forhåbentl­ig medvirke til, at nogen kan erindre måske at have set Finn Steensen Ørsdahl i Holbæk- området i løbet af onsdagen eller ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelse­n om branden, siger efterforsk­ningsleder Jacob Olsen fra Central Efterforsk­ning hos Midt- og Vestsjælla­nds Politi.

Lørdag kunne man stadig fornemme røglugten kradse i næsen ved gerningsst­edet, der stadig er spærret af politiet.

På grunden står en mas- se biler, og en nabo, som Ekstra Bladet tidligere har talt med, fortæller, at det var hans hobby.

– Han havde en masse skrammel. Han var lidt af en kræmmer, og han solgte effekterne fra bilerne.

– Der kom tit alle mulige typer af folk forbi på grund af bilerne.

– Så stod han ude i haven og talte og handlede med dem, siger Helle Mulvad, der beskriver ham som en venlig mand.

 ?? PRIVATFOTO ?? Finn Steensen Ørsdahl blev udsat for grov vold og var formentlig død, inden drabsmande­n stak ild til hans hus. Der var flere arnesteder i huset.
PRIVATFOTO Finn Steensen Ørsdahl blev udsat for grov vold og var formentlig død, inden drabsmande­n stak ild til hans hus. Der var flere arnesteder i huset.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark