Ekstra Bladet

Kræver forvaring for grov voldtægt

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Efter en tre timer lang voldtægt mod en kvinde i Aulum og et seksuelt overgreb på en 14-årig pige i en bil kræver anklagemyn­digheden ved Midt- og Vestjyllan­ds Politi en 31- årig dømt til forvaring på ubestemt tid.

Han anses som så farlig, at en normal fængselsst­raf ikke er nok til at forebygge nye forbrydels­er. Den 31årige nægter sig skyldig.

I marts sidste år var den 31- årige ude at køre i bil med en 14-årig pige mellem Kjellerup og Aulum, hvor han ifølge tiltalen satte sig oven på den 14- årige på passagersæ­det og tog hendes tøj af overkroppe­n og holdt hendes arme fast.

Så fotografer­ede hans hendes bryster og ansigt med mobilen og truede med at offentligg­øre billedet med ordene: ’ Hvis du siger det til nogen, så lægger jeg billedet på internette­t’.

Fik tørklæde for øjnene

24. marts voldtog den 31årige så en kvinde i Aulum, lyder tiltalen. Han greb hendes håndled, holdt hende fast og bandt et tørklæde for hendes øje og tvang hendes ben fra hinanden. Han voldtog også kvinden med en dildo, siger anklageskr­iftet.

Ifølge tiltalen gjorde kvinden modstand, skreg og bad flere gange tiltalte om at stoppe.

Dom til forvaring blev tidligere kun benyttet en- to gange om året, men de senere år er der faldet en serie af forvarings­domme, blandt andet i voldtægtss­ager.

Forvaring er sammen med fængsel på livstid den strengeste straf i straffelov­en, fordi begge straffe er på ubestemt tid.

Forvarings­dømte kan kun løslades med godkendels­e fra en domstol. En undersøgel­se fra 2014 viste, at afsoningst­iden for forvarings­dømte er stigende. I dag sidder forvarings­dømte i snit 15- 16 år i fængsel.

Retten i Herning indleder nævningesa­gen 27. februar og dommen ventes at falde 14. marts.

 ?? FOTO: JOACHIM ADRAIN/ RITZAU SCANPIX ?? De fleste forvarings­dømte afsoner her på Anstalten ved Herstedves­ter. I snit sidder forvarings­dømte mere end 15 år i fængsel.
FOTO: JOACHIM ADRAIN/ RITZAU SCANPIX De fleste forvarings­dømte afsoner her på Anstalten ved Herstedves­ter. I snit sidder forvarings­dømte mere end 15 år i fængsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark