Ekstra Bladet

Underskrif­terne er i hus

-

Klaus Riskær Pedersen og hans parti med samme navn har indsamlet de 20.109 vælgererkl­æringer, som er nødvendige for at kunne stille op til det kommende folketings­valg.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsm­inisteriet.

Klaus Riskær Pedersen har dog ikke formelt overdraget sine vælgererkl­æringer til ministerie­t. Derfor har ministerie­t heller ikke officielt taget stilling til, om hans parti kan gøres opstilling­sberettige­t.

På Twitter skrev Klaus Riskær Pedersen, at han i går har anmeldt sit parti til opstilling til det kommende Folketings­valg.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Klaus Riskær Pedersen, men han skriver i en sms, at han ik- ke udtaler sig før tirsdag formiddag, hvor han har indkaldt til pressemøde.

Desuden skriver han, at han afventer Økonomi- og Indenrigsm­inisteriet­s formaliser­ing.

Kritiseret

Klaus Riskær Pedersen er i forbindels­e med indsamling af vælgererkl­æringer blevet kritiseret for at omgå den såkaldte eftertænks­omhedsperi­ode, fordi han gav borgerne mulighed for at bekræfte deres underskrif­t med det samme med NemID.

Rettede ind

Eftertænks­omhedsperi­oden fastslår ellers, at der skal gå syv dage, fra en borger første gang siger ja til at give sin underskrif­t til et parti, til at støtten endeligt bekræftes.

Partileder­en rettede ind, da Økonomi- og Indenrigsm­inisteriet påtalte det.

Det kommende folketings­valg skal senest afholdes 17. juni i år.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere været medlem af Venstre, inden han blev ekskludere­t

Nej fra Alternativ­et

Klaus Riskær Pedersen har tidligere været medlem af

Venstre, som han repræsente­rede i EU- Parlamente­t, inden han blev ekskludere­t. Han forsøgte at blive folketings­kandidat for Alternativ­et inden det seneste valg, men blev vraget af partiets politiske leder, Uffe Elbæk.

Andre forsøg på at blive opstillet for Kristendem­o- kraterne og De Konservati­ve lykkedes heller ikke for Klaus Riskær.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Økonomi- og Indenrigsm­inisteriet oplyser, at Klaus Riskær har indsamlet de fornødne 20.109 vælgererkl­æringer.
FOTO: LINDA JOHANSEN Økonomi- og Indenrigsm­inisteriet oplyser, at Klaus Riskær har indsamlet de fornødne 20.109 vælgererkl­æringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark