Ekstra Bladet

Folketings­politikere lægger pres på Movia

KØREPLANS-SKANDALEN: Transportm­inister Ole Birk Olesen har modtaget tre § 20- spørgsmål

- FREJ BRAMMING fb@ eb.dk

Det begyndte med en positiv pressemedd­elelse, men nu er sagen om manglende buskørepla­ner endt på transportm­inisterens bord.

3. december udsendte Movia en pressemedd­elelse, hvor trafiksels­kabet stolt kunne løfte sløret for, at busstoppes­tedernes trykte trafikinfo­rmation fremover ville blive erstattet med én, der er liveopdate­ret.

Men der gik ikke længe, før kritikerne af beslutning­en meldte sig på banen. Først var det Ældre Sagen, dernæst fulgte de sjællandsk­e lokalpolit­ikere, og nu har en stribe folketings­medlemmer også rettet de- res opmærksomh­ed mod beslutning­en fra landets største trafiksels­kab.

Rasmus Prehn ( S), Kim Christians­en og Karina Adsbøl ( DF) har alle stillet § 20- spørgsmål til transportm­inister Ole Birk Olesen, hvor de spørger til hans holdning til sagen.

Bestyrelse vil genovervej­e beslutning

Folketings­medlemmern­es interesse for sagen har måske skubbet på, at Movias bestyrelse nu vil genovervej­e afskaffels­en af trafikinfo­rmation ved stoppested­erne.

– Hvis det kan forsvares økonomisk, er jeg personligt med på at sætte tavlerne op lidt endnu.

– Jeg er fortaler for alt, der gør den offentlige transport så effektiv, brugervenl­ig og god som mulig, forklarede Niels Bjerrum, socialdemo­kratisk medlem af Borgerrepr­æsentation­en og Movias bestyrelse, forleden.

Han oplyste desuden, at bestyrelse­n på næste møde vil diskutere, hvorvidt det kan betale sig at hænge tavlerne op igen.

Enig bestyrelse

Movias bestyrelse­sformand og borgmester­en i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen, bekræfter i en mail til Ekstra Bladet, at bestyrelse­n vil følge op på reaktioner­ne på afskaffels­en af trykte informatio­ner ved kommende bestyrelse­smøder.

– Når vi beslutter sådanne større ændringer i den kollektive transport, følger vi selvfølgel­ig op på reaktioner­ne på kommende bestyrelse­smøder.

– Det vil vi også gøre i denne sag. Indtil da har hverken jeg eller Movia ikke flere kommentare­r til beslutning­en.

Det har til gengæld transport-, bygnings- og boligminis­ter Ole Birk Olesen, der gav følgende svar i en mail til Ekstra Bladet:

– Jeg har stor forståelse for, at ældre borgere er mere afhængige af den trykte kommunikat­ion end andre, der er mere vant til at anvende digitale løsninger, men det er trafiksels­kabet – i dette tilfælde Movia – der i samarbejde med deres kommunale og regionale bagland bestemmer, hvordan den kollektive trafik skal fastlægges og kommuniker­es. Jeg er sikker på, at det lokale demokrati er i stand til at håndtere den opgave.

Hvis det kan forsvares økonomisk, er jeg personligt med på at sætte tavlerne op lidt endnu Niels Bjerrum

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark