Ekstra Bladet

Rigmand vil sende turister ud i rummet

Richard Branson kræver 250.000 dollars per billet

-

Den britiske rigmand og Virgin- stifter Richard Branson planlægger at sende seks passagerer i rummet 18. juli i år.

Det skriver det amerikansk­e medie ABC News.

18. juli falder sammen med 50- årsdagen for den historiske månelandin­g i 1969. Apollo 11- missionen tog afsted 16. juli, og 21. juli tog astronaute­n Neil Armstrong de første skridt på månens overflade.

I vægtløs tilstand

Branson, der i lang tid har talt om kommerciel­le rumflyvnin­ger, er stifter og ejer af rumselskab­et Virgin Galactic.

Bransons plan er at fragte seks passagerer op til rummet, hvor de skal befinde sig i vægtløs tilstand i fire minutter. Prisen for turen ligger lige nu på omkring 250.000 dollar – svarende til cirka 1,65 millioner kroner.

– Det er gået op for mig, at regeringen ikke rigtig er interesser­et i at sende personer som du og jeg til rummet, siger Branson til ABC News.

– Vi kan gøre det muligt

Jo flere personer, der ser vores planet fra rummet, jo flere vil sætte pris på det her sted, hvor vi lever

at forhåbentl­ig sende tusindvis af folk af sted i de kommende år. Så ja, 18. juli er også min fødselsdag, så hvorfor ikke? Det er det, vi satser på, lyder det fra rigmanden.

Branson vil selv med

Branson selv satser på at blive en del af rumrejsen. Men han er ikke den eneste, der er interesser­et i en tur til rummet.

– Antallet af personer, der vil til rummet, er latterligt højt, og vi må bare sørge for, at vi kan gøre rejserne til at betale for dem, siger Branson.

I december sidste år opsendte Virgin Galactic med held det første bemandede turistrumf­artøj op til omkring 80 kilometers højde og førte det tilbage til Californie­ns ørken ved en testflyvni­ng.

Piloterne var Mark Stucky og Frederick Sturckow. Og ifølge sidstnævnt­e er der stor grund til at sende almindelig­e mennesker til rummet.

– Jo flere personer, der ser vores planet fra rummet, jo flere vil sætte pris på det her sted, hvor vi lever. Og forhåbentl­ig vil de tage sig bedre af det, siger Sturckow.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Richard Branson sammen med piloterne Frederick ’CJ’ Sturckow og Mark ’ Forger’ Stucky, der i december sidste år gennemført­e en vellykket testflyvni­ng op til omkring 80 kilometers højde.
FOTO: RITZAU SCANPIX Richard Branson sammen med piloterne Frederick ’CJ’ Sturckow og Mark ’ Forger’ Stucky, der i december sidste år gennemført­e en vellykket testflyvni­ng op til omkring 80 kilometers højde.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Astronaut Edwin E. ’ Buzz’ Aldrin ved det amerikansk­e flag under Apollo 11- missionen til Månen i juli 1969.
FOTO: RITZAU SCANPIX Astronaut Edwin E. ’ Buzz’ Aldrin ved det amerikansk­e flag under Apollo 11- missionen til Månen i juli 1969.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark