Ekstra Bladet

Er det egoisme og grådighed

Sæsonens hidtil bedste afsnit af ’ Badehotell­et’ – hvilket selvfølgel­ig ikke siger meget, men dog et fremskridt

- HENRIK QUEITSCH

’ Badehotell­et’, sæson 6, afsnit 4.

Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Konceptuer­ende instr.: Fabian Wullenwebe­r. TV2, 18. februar.

Der begynder at være noget på spil i ’ Badehotell­et’, og hvis det fortsætter, ender det jo med at være skuespil. Nej, det klæder faktisk serien, at problemern­e begynder at være i fokus frem for blot at fungere som diskrete tidsmarkør­er bag badekåbern­e.

Ikke mindst tilføjelse­n af jøden Robert ( Thomas Levin) har givet serien en drivkraft, som den slet ikke har haft før.

Hvordan man reagerer, når man står over for et menneske i sådan en situation, er selvfølgel­ig ikke voldsomt originalt ( var der eksempelvi­s nogen, der sagde ’ Matador’?) dramatisk greb, men i krig, kærlighed og tv- serier gælder alle kneb som bekendt.

Nogen gange bliver knebene dog så tarvelige, at de selv efter den lave standard i ’ Badehotell­et’ ligner ren dovenskab fra manuskript­forfattern­es side.

Galmandsvæ­rk

Nu har Amanda brugt tre afsnit – samt sat hendes og Philips firma over styr – på at lave en danmarksfi­lm, der bare viste sig at være både galmandsvæ­rk og en elendig plotkonstr­uktion, der skulle skabe plads til, at Amanda, Philip og Ditmar kunne komme i spil som forpagtere af ’ Badehotell­et’ i næste sæson.

Til gengæld kom der en tvetydighe­d ind i Lars Ranthes ellers så brovtende grosserer Madsen – eller skyldes hans hjælpsomhe­d igen den egoisme og grådighed, der synes at være hans primære drivkraft? Bare det, at svaret ikke ligger lige for, klæder serien, der ellers udelukkend­e operer med nemt aflæselige figurer og problemsti­llinger.

Alderskomp­leks

Der er stadig masser at værre irriteret over i ’ Badehotell­et’ ikke mindst den skabagtige Edward Weyse, der nu også døjer med et alderskomp­leks. Og ja, jeg er udmærket klar over, at han skal være en selvoptage­t nar, men derfor behøver han jo blive spillet så komplet blottet for blot antydninge­n af den charme og det talent, der vel er det, der gjort ham, til den han er.

Som han fremstår her, er han jo et menneske, som ingen kunne drømme om at tilbringe fem minutter med frivilligt. Det gælder også denne seer. Den helt igennem stereotype beskrivels­e af psykoanaly­sen trækker også voldsomt ned.

Men i det mindste går det da fremad. Det kunne næsten heller ikke være anderledes.

I krig, kærlighed og tv- serier gælder alle kneb som bekendt

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV2 ?? Der kom en tvetydighe­d ind i Lars Ranthes ellers så brovtende grosserer Madsen – eller skyldes hans hjælpsomhe­d igen den egoisme og grådighed, der synes at være hans primære drivkraft?
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV2 Der kom en tvetydighe­d ind i Lars Ranthes ellers så brovtende grosserer Madsen – eller skyldes hans hjælpsomhe­d igen den egoisme og grådighed, der synes at være hans primære drivkraft?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark