Ekstra Bladet

FAVORITTER

ZORNIGER RAUZ: De to assistentt­rænere Matthias Jaissle og Martin Retov er gode bud på en midlertidi­g løsning på trænerpost­en i Brøndby

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@ eb.dk gisle@ eb.dk

Det peger mod en intern løsning, når Brøndby enten i dag eller i morgen udpeger den midlertidi­ge afløser for Alexander Zorniger som cheftræner i Brøndby.

Når cheftræner­en stopper i utide, plejer Brøndby at udpege folk fra egne rækker eller en person med rødderne dybt plantet i klubben.

For tre år siden, da Tho- mas Frank stoppede i utide, blev U19- træner Auri Skarbalius hentet ind til at løse opgaven i fællesskab med John ’ Faxe’ Jensen.

Ligger til højrebenet

Tidligere har Henrik Jensen afløst Kent Nielsen, og for 12 år siden blev Tom Køhlert brandslukk­er efter fyringen af René Meulenstee­n.

Nu ligger det til højrebenet, at Alexander Zornigers to assistente­r – Mat- thias Jaissle og Martin Retov – er favoritter til at træde til resten af foråret som den midlertidi­ge løsning på trænerpost­en. De kender spillerne, spillestil­en, forventnin­gerne og klubben indefra.

Sportsdire­ktør Ebbe Sand gav beskeden om trænerfyri­ngen i går formiddags til en samlet spillertru­p. Spillerne har fri i dag, og når de møder ind i morgen er det med nye chefer i spidsen for klubben.

– Vi melder noget ud senest onsdag, men vi arbejder på en midlertidi­g løsning på trænerpost­en, siger sportsdire­ktør Ebbe Sand, der dermed giver sig selv god tid til at finde en permanent løsning på trænerpost­en fra næste sæson.

Wieghorst og ’ Faxe’ ledige

Aktuelt er Morten Wieghorst med en fortid i Brøndby ledig på markedet, men han er næppe interesser­et i et job som brandslukk­er. Læg dertil, at hans fodboldfil­osofi ligger et stykke fra Brøndbys ønske om at fortsætte med kaos- fodbold og et massivt presspil.

Klubikonet John ’ Faxe’ Jensen er også ledig, men virker ikke så oplagt på ny som brandslukk­er i klubben. Endelig findes der også den interne løsning med U19- træner Joakim Mattson og Masterclas­s- koordinato­r Klavs Rasmussen, der begge har en fortid som trænere på højeste niveau. Men her virker det til, at de er dedikerede til udviklinge­n af Masterclas­s.

Når cheftræner­en stopper i utide, plejer Brøndby at udpege folk fra egne rækker

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark