Ekstra Bladet

Bravo Herr Z!

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

for sit job, skrev undertegne­de om NU KÆMPER HAN

Alexander Zorniger efter Esbjerg- kampen søndag. Den kamp blev kort …

Klubejer Jan Bech Andersen mistede tålmodighe­den, lod sportsdire­ktør Ebbe Sand eksekvere fyringen – og så var det auf Wiedersehe­n til Zorniger!

point i 15 kampe siden 1. septemRIME­LIGT? JA, 18 ber 2018 er langt under det ventede niveau i en sæson, hvor man skulle have udfordret i mesterskab­skampen – og med et omklædning­srum, hvor flertallet hellere ville se Zornigers ryg end brystkasse. Ja, så var fyringen uundgåelig.

Forholdet var slut, der var ikke mere at give af – og Zornigers offentlige skideballe­r og svinere til spillere, gjorde naturligvi­s truppen utryg.

Stenansigt­erne hos Jens Martin Gammelby og resten af Brøndby- bænken – hvor ingen turde sige noget eller vende sig mod sidemanden – sagde næsten alt. Den tyske træner gav meget, men sled også på sine omgivelser.

Brøndby og Jan Bech Andersen haALLIGEVE­L SKAL ve kæmpe ros for at have hentet Alexander Zorniger til Superligae­n. For at tænke nyt, stort og for at turde binde an med så kompromisl­øs træner som Alexander Zorniger.

Ingen anden træner i Superligae­n har kastet så stor en bombe ned i den fredelige Superliga- have, som Zorniger gjorde fra dag ét. Med opsigtsvæk­kende resultater.

Overfaldsf­odbolden og det kompromisl­øse pres gjorde lige pludselig, at samtlige Superliga- klubber skulle forholde sig helt anderledes til Brøndby. En ny sherif var kommet til Superligae­n!

Med et omklædning­srum, hvor flertallet hellere ville se Zornigers ryg end brystkasse, ja så var fyringen uundgåelig

ganske rigtigt, at han også vil blive SÅ ER DET OGSÅ husket for det tabte mesterskab i sidste sæson. En kæberasler, der også har trukket sorte skygger ind over denne sæson som en begivenhed, hverken træner eller trup kom sig rigtigt over.

Det er dog hævet over enhver tvivl, at Alexander Zorniger var med til at genrejse Brøndby og ikke mindst selvbevids­theden omkring klubben. At den tyske træner også sørgede for den første titel siden 2005, nemlig pokalsejre­n sidste år, lægger også til plusserne hos Alexander Zorniger.

Det samme gør hans bramfrie og direkte facon i forhold til medier og fans. Han fik Brøndby tilbage på fodboldlan­dkortet.

Derfor skylder Brøndby ham en stor tak, og derfor var det også en flot og værdig afsked, Zorniger fik med det afsluttend­e pressemøde.

assistente­rne Martin Retov og MatHVAD NU? JA, thias Jaissle står til en forfremmel­se – og det kan virke som et voldsomt sats med fire kampe inden slutspilsp­orten hamrer ned.

På den lange bane virker Kasper Hjulmand naturligvi­s som et oplagt bud. Danmarks bedste træner, når det handler om at udvike talenter til flyvefærdi­ge Superliga- spillere med salgspoten­tiale. En vej, Brøndby voldsomt gerne vil ned ad.

Under alle omstændigh­eder, satte Zorniger i en lang periode Superligae­n i brand med en omgang Blietzkrie­g- fodbold.

Bravo, Herr Z!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark