Ekstra Bladet

Nedtrykt Caroline: Lortesitua­tion

-

– Det er lidt en lortesitua­tion, siger en nedtrykt Caroline Wozniacki lige ud til TV 2 Sport, der er til stede i Dubai. Her måtte hun for anden gang på kort tid melde fra til sin første kamp i en turnering. I sidste uge skete det i Qatar, og inden da måtte hun melde afbud til det danske Fed Cup hold.

Danskeren har således ikke været i kamp siden nederlaget til Maria Sharapova i tredje runde ved Australian Open, og selv om hendes besværligh­eder i øjeblikket skyldes en influenza- lignende sygdom, så frygter hun selvsagt, at hendes tilstand også relaterer til den kroniske leddegigt, hun fik konstatere­t sidste år.

– Jeg tror, det er en normal influenza- situation. Men det er klart, at når man har en gigtsygdom, så fungerer ens immunsyste­m ikke optimalt.

– Så det tager længere tid at komme sig over de her ting, lyder det fra Caroline Wozniacki til TV 2 Sport.

Hun beskriver sin ærgrelse over at være taget afkræftet til Mellemøste­n for at prøve at blive kampklar – uden held.

– Man føler sig både skuffet og ked af det, siger danskeren, som forsøgte at varme op til kampen mod schweizere­n Stephanie Voegele men hurtigt blev klar over, at det var skønne spildte kræfter:

– Jeg følte simpelthen ikke, at jeg i dag ( mandag, red.) ville kunne spille en kamp på højt niveau på to timer og presse kroppen på den måde.

Polske Polona Hercog fik som ’ lucky loser’ lov at spille i hendes sted. Hendes far og træner, Piotr Wozniacki, fortæller tv- stationen, at det hurtigt stod klart, at hun ikke ville være i stand til at stille op, mens Caroline på et pressemøde udtrykker håb om måske at blive klar til de store turneringe­r i Indian Wells og Miami i marts.

Det er klart, at når man har en gigtsygdom, så fungerer ens immunsyste­m ikke optimalt

Tilses af gigt- eksperter

Senere gik hun på centre court for at forklare publikum om sin situation og beklage, at hun ikke kunne stille op.

– Jeg håber at se jer igen snart, sagde Caroline Wozniacki med et mat smil.

I første omgang vil hun blive i Dubais varme nogle dage for at komme til kræfter, siger hun til TV 2 Sport.

Herefter skal hun i New York tilses af gigt- eksperter, som forhåbentl­ig vil kunne gøre hende meget klogere på, om hun realistisk kan fortsætte med at have en karriere på topniveau og i givet fald, hvornår og hvordan hun kan genoptage den.

troels

 ?? ARKIVFOTO: ROGER PARKER ?? – Jeg følte simpelthen ikke, at jeg ville kunne spille en kamp på højt niveau på to timer og presse kroppen på den måde, fortalte Caroline Wozniacki.
ARKIVFOTO: ROGER PARKER – Jeg følte simpelthen ikke, at jeg ville kunne spille en kamp på højt niveau på to timer og presse kroppen på den måde, fortalte Caroline Wozniacki.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark