Ekstra Bladet

SPANIEN VELSKABT

Trods mindre tekniske vanskeligh­eder var Romain Grosjean og Haas- teamet yderst tilfredse med førstehånd­s-indtrykket af VF19’eren

- Jonas Hüttel Jan Sommer hut@ eb.dk foto@ eb.dk

MONTMELO ( Ekstra Bladet): Glem tiderne især i den første testuge.

Faktisk skal man ikke lægge for meget i dem, før det bliver alvor til kvalifikat­ion i Australien.

Men en Formel 1- racerkører VED inden for de første par omgange, om der er noget at bygge på.

Om den nye model kommer til at fungere, når der om en måned bliver skruet helt op for alle systemer.

Første indtryk af Haasteamet­s VF19’ er var ganske positivt.

Sidste år kaldte Romain Grosjean forgængere­n for velskabt. En godt født racerbil. Og han fik i den grad ret.

Mødet med den nye model trods – trods ændringer i det aerodynami­ske reglement til denne sæson – er det samme.

– Måske lidt bedre.

– Den har en smule anden karakteris­tik med frontvinge­n og den måde, som vi kontroller­er flowet af luften op, men det er samme karakteris­tik, og det er en god platform at arbejde videre på, siger Romain Grosjean til Ekstra Bladet efter teamets første testdag.

Holdets aerodynami­ske designere har gjort et godt stykke arbejde med at finde vejgreb trods de forhindrin­ger, som de nye regler byder på.

– Bilen opfører sig rigtig godt. Vi har kørt en del i simulatore­n, før vi kom her, og jeg tror, at vi er samme sted, som vi var i den. Det er tidligt og jeg tror, at der kommer mere, men generelt føles det godt, siger han.

– Udviklinge­n bliver nøg-

len specielt her i begyndelse­n af året. Vindtunnel­en har været god, simulation­erne har været gode, men det er på banen, at man finder ud af, hvor man kan få bedre omgangstid­er, så det bliver vores hovedmål.

En tand bedre

Hvordan rivalerne er kommet gennem vinteren, vil franskmand­en endnu ikke forholde sig til.

– Det er tidligt at sige noget om, hvad der sker i midterfelt­et. Nogle ser efter sponsorer, nogle efter holdbarhed og nogle efter ydeevne, så det er svært at drage en konklusion på den første dag.

– Idéen hos Haas har altid været, at teamet skal blive et trin bedre end sidste år, og det mener jeg, at vi har gjort hidtil.

– Det betyder ikke, at slutplacer­ingen bliver bedre, men at sæsonen skal blive bedre.

– Vi kan jo begynde med ikke at miste hjulene i Australien og ikke spinne efter en safetycar.

– Det var ikke ideelt sidste år, og det kan vi gøre bedre, men betyder det, at vi ender på samme slutplacer­ing som sidste år, eller betyder det, at vi ender en tand bedre eller dårligere. Det ved jeg ikke. Men idéen er at forbedre os år efter år. Det har vi gjort siden 2016, og det håber jeg på igen, siger han.

Meget tid i garagen

Haas tilbragte mere tid i garagen, end de ønskede sig. Målet var at runde 100 omgange, men det blev kun til 65 og for meget arbejde til mekanikern­e.

– Det største problem i dag var, at vi ikke fik kørt nok omgange, fordi vi havde et problem med brændstofs­tilførslen. Om eftermidda­gen blev det bedre, og forhåbentl­ig kan vi fortsætte trenden.

– Alt i alt var det ikke en dårlig dag. Hellere i dag end i anden testuge, siger teamchef Günther Steiner.

– Tirsdag ( i dag, red.) er Kevin i bilen, og forventnin­gen er at få kørt flere omgange end i dag ( i går, red.). Og få lært mere om bilen. Arbejde med driftsikke­rheden. Alene de normale ting til test.

Ekstra Bladet livedækker Kevin Magnussens første møde med VF19’eren på ekstrablad­et.dk fra 9-18.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark