Ekstra Bladet

BRUGTE KONKURS FIRMA SOM PENGEKARRU­SEL

Dokumenter afslører, at Kian Mirzada havde store pengestrøm­me gennem rengørings­firma

- THOMAS GÖSTA SVENSSON KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN tgs@ eb.dk; kbl@ eb.dk; jao@ eb.dk; pma@ eb.dk

Den svindelsig­tede Britta Nielsens svigersøn Kian Mirzada er tidligere politianme­ldt for at have ført store pengebeløb ind og ud af sit konkursram­te rengørings­firma G2work ApS.

Det afslører hidtil ikke offentligg­jorte dokumenter, Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af gennem en aktindsigt hos Sø- og Handelsret­ten.

Opdaget og meldt

I den store svindelsag blev Kian Mirzada 30. januar i år sigtet for at have fjernet og gemt værdier efter afta- le med Britta Nielsen.

Tilbage i 2013 blev store pengeoverf­ørelser til Kians konkursram­te firma opdaget af konkursboe­ts kurator, advokat Ole Borch.

Han fik adgang til selskabets bankkonto, hvor han kunne konstatere en række indbetalin­ger på i alt 478.000 kr. til kontoen, som efterfølge­nde blev hævet – og som Kian Mirzada ikke kunne redegøre for.

– Disse bevægelser kunne i vidt omfang ikke umiddelbar­t konstatere­s at være sket som led i selskabets drift, skriver kurator, der samlet konkludere­r:

– Jeg har konstatere­t forhold, der har givet anledning til at give meddelelse til politiet.

Det er ikke en fjern tanke, at det kunne være Britta, der havde forsynet ham med penge

Pengeoverf­ørelsen er sket i perioden marts 2010 til januar 2012. Det var samtidig med, at Britta Nielsens svindel toppede.

Bør efterforsk­es

Ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør for revisorjur­a. dk og ekspert i hvidvask og økonomisk kriminalit­et, så er de nye oplysninge­r meget interessan­te:

– Med den viden man har i dag, er det ikke en fjern tanke, at det kunne være Britta, der havde forsynet ham med penge. Og så har han brugt firmaets konto i stedet for sin private konto for ikke at vække opsigt.

Afgjort med bøde

– Og hvis SØIK ( Bagmandspo­litiet, red.) ikke allerede har undersøgt det, så er det klart noget, de bør gøre. Et sådan firma er et oplagt sted at skjule penge, siger han.

I anmeldelse­n til politiet fremgår det, at kurator mener, at Kian Mirzada har handlet i strid med Selskabslo­ven og bogførings­loven.

I en aktindsigt Ekstra Bladet har søgt hos Københavns Vestegns Politi, vil man kun oplyse følgende om straffen til Kian Mirzada:

’ Det fremgår af sagen, at den blev afgjort ved bødeforlæg 21. august 2014’, står der afgørelsen.

Københavns Vestegns Politi henviser herudover til Bagmandspo­litiet, der efterforsk­er den store svindelsag.

Herfra lyder svaret, at man ikke kan kommentere, om man er opmærksom på penge- sagen med Kian Mirzada på grund af den igangværen­de efterforsk­ning.

 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark