Ekstra Bladet

NU KAN JEG TAGE MIG AF MIN FAMILIE IGEN

Fodboldeks­perten har fået en lektie for livet

- rms@ eb.dk

I sommer blev den kendte fodboldkom­mentator Carsten Werge fra TV3 Sport pludselig ramt af en sygdom, som han aldrig havde hørt om, og som nær havde taget livet af ham.

– Jeg har aldrig fejlet noget som helst, inden jeg blev syg. Det kom bare. Jeg gik i seng om aftenen og havde det fint. Og så vågnede jeg op om morgenen og var syg, siger Carsten Werge, der på grund af voldsomme mavesmerte­r blev hastet på hospitalet.

Herefter fulgte et langt forløb, hvor han blandt andet blev lagt i koma i flere uger, fordi hans lunger klappede sammen. Han endte med at være indlagt på Hvidovre Hospital i fire måneder, og da han endelig blev udskrevet, var han 30 kilo lettere.

Det viste sig, han havde betændelse i bugspytkir­tlen. Heldigvis er han nu kommet så meget til hægterne, at han igen er begyndt at kunne dele ud af sin enorme fodboldvid­en til seerne på TV3.

– Det har været et barskt forløb, men jeg er tæt på at være rask og er også begyndt at arbejde lidt igen. Jeg har også været ude at kommentere lidt fodbold. Det er tre uger, siden jeg gik i gang igen, og så har jeg haft en tre- fire kampe. Det går godt, siger Carsten Werge.

– Hvordan har den seneste tid været?

– Det har da været ad helvede til. De sidste måneder, hvor jeg er begyndt at få det godt igen, har selvfølgel­ig været gode. Jeg er begyndt at træne og er stille og roligt begyndt at arbejde igen. Og jeg kan tage mig af min familie igen og sådan nogle ting. Det har jo været meget besværligt for dem.

– Jeg var jo ved at dø. Det er jo, sådan det er, siger Carsten Werge, der har fire børn – hvoraf de to på 15 og 19 er hjemmeboen­de. Herudover har han en søn på 29, der arbejder på TV2, og en datter på 26.

– Hvor længe bliver du ved med at arbejde?

– Det ved jeg ikke, men jeg holder vel en seks- syv år endnu. Jeg er jo ikke så gammel. Jeg blev 60 for nogle dage siden. Jeg holdt ikke stor fest. Jeg kan mærke nu, hvor jeg er kommet tilbage, at jeg heldigvis stadig synes, det er sjovt. Det kan man jo godt komme i tvivl om, når man har været væk i mere end et år.

– Jeg har også været lidt ude at rejse. Det har også været lidt af en test i forhold til at have været syg. Man kommer stille og roligt i gang igen. Man kan jo mærke på sin krop, om man skal tage det roligt.

– Man skal være varsom med at sige det, men jeg føler egentlig, jeg er så tæt på at være rask, som man kan være nu.

Tager intet for givet

– Mange, der har været ramt af livstruend­e sygdom, siger, at de har lært noget, når de er kommet ud på den anden side. Gælder det også for dig?

– Ja, man lærer jo at prioritere. Det er helt banalt. Når man har ligget derude på kanten, så lærer man at sætte pris på livet. Det er klart, at det sætter nogle tanker i gang oppe i hovedet. Jeg prøver at lade være med at hænge mig i for mange småting. Det kan ik- ke betale sig. Det er en lære for livet, kan man sige. At man ikke skal tage noget for givet.

Det har da været ad helvede til

Jeg føler egentlig, jeg er så tæt på at være rask, som man kan være nu

 ??  ?? Har tabt 30 kilo Carsten Werge har markant ændret udseende efter sit lange sygdomsfor­løb, hvor vennen Jes Dorph har været en stor støtte.
Har tabt 30 kilo Carsten Werge har markant ændret udseende efter sit lange sygdomsfor­løb, hvor vennen Jes Dorph har været en stor støtte.
 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Carsten Werge før han blev syg.
FOTO: FINN FRANDSEN Carsten Werge før han blev syg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark