Ekstra Bladet

Far måtte slås med DR

-

I forbindels­e med DR- julekalend­eren ’Theo og den magiske talisman’ forsøgte DR at spænde ben for, at mindst et barn på produktion­en fik del i rettigheds­penge, som barnet er berettiget til, men som skal fremgå af kontrakten.

– I ti måneder kæmpede jeg for, at det skulle stå der, siger den stædige far, som hverken ønsker sit eller sit barns navn frem i avisen, men som Ekstra Bladet kender identitete­n på.

Efter de mange måneder med mails frem og tilbage måtte DR give sig.

– Det blev lidt et princip for mig. Og jeg må sige, at det undrer mig, at DR bevæger sig ind på det felt, hvor man giver børn dårligere rettighede­r, end de er berettiget til, siger han.

DR oplyser, at børn, der medvirker i DR’s produktion­er, ikke er omfattet af DR’s overenskom­st med skuespille­rforbundet. Derfor har børnene ikke automatisk ret til de såkaldte kabelpenge.

Afgjort af voldgift

Børnene får udbetalt honorar for deres medvirken. I tilfælde, hvor der er tale om bærende hovedrolle­r, kan der indskrives adgang til kabelpenge ind i kontrakter.

Denne praksis stammer fra en voldgiftsk­endelse i 1989, som fastlagde fordelinge­n af kabelpenge til forskellig­e grupper af rettigheds­havere. En fordeling, som DR ønsker at holde fast i.

 ?? FOTO: ULRIK BOEL BENTZEN/ DR ?? ’ Theo og den magiske talisman’ blev sendt på DR1 i december 2018.
FOTO: ULRIK BOEL BENTZEN/ DR ’ Theo og den magiske talisman’ blev sendt på DR1 i december 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark