Ekstra Bladet

STANKEN I BAGERIET

-

HAR VENSTRES politiske ordfører, Britt Bager, mistet evnen til at tænke. Eller er hun fuld af løgn?

SPØRGSMÅLE­NE trænger sig på efter Politikens afsløring af, at hun modtog et valgtilsku­d på 100.000 kr. fra en virksomhed­sejer i 2015.

LOVEN OM partistøtt­e siger klart, at politikere skal offentligg­øre navn på enhver, der giver mere end 20.000 kr. til deres valgkamp. Så skulle man tro, at Britt Bager gennem sin valgkreds oplyste navnet på den gavmilde virksomhed­sejer.

MEN NEJ. Det gjorde hun ikke. For støtten blev delt op i fem portioner på hver 20.000, som Britt Bager så fik fra fem af virksomhed­sejerens selskaber.

JAMEN, det er da ligegyldig­t, hvordan pengene er fordelt. Det er jo stadig sammenlagt 100.000 kr. fra den samme giver, og så skal navnet offentligg­øres, vil rettænkend­e mennesker indvende. ENDNU EN gang nej. Ved at fordele pengene udnyttede Britt Bager og giveren et hul i partistøtt­eloven til at sløre, hvor støtten kom fra.

MED forstand på loven slår fast, at denne selALLE skabs- finte strider mod lovens intention om, at vælgerne har krav på at vide, hvem der yder store bidrag til politikere. Britt Bager har klart handlet mod lovens ånd, siger ekspertern­e.

Jeg kender ikke til nogen særlig ånd i loven

MEN DET afviste hun, da hun forleden endelig

særlig ånd i udtalte sig: ’Jeg kender ikke til nogen loven,’ sagde Britt Bager, der er uddannet jurist. Og så er vi tilbage ved spørgsmåle­ne om, hvorvidt hun ikke kan tænke eller lyver vælgerne op i ansigtet.

DET KAN dokumenter­es, at Britt Bager i den uge, hun nægtede at tale om de 100.000 valgstøtte­kroner, gerne udbredte sig om bl. a. sexchikane, pensionsre­form og Mette Abildgaard­s ( K) baby i Folketings­salen. Det tyder på en vis tankevirks­omhed.

BRITT BAGERS ’åndløse’ udtalelse om valgstøtte- loven vidner om en uhørt foragt for vælgerne og lovgivning­en – og forstærkes af, at hun ifølge Politiken ikke vil afvise at bruge selskabs- finten igen.

hun ikke støttes af Venstres Og gud hjælpe os, om magtfulde partisekre­tær, Claus Richter.

STATSMINIS­TER- partiets flossede forhold til valgstøtte- loven afsløres også af, at Venstre i en anden sag har fået en bøde på 10.000 kr. for i 16 tilfælde direkte at have overtrådt støtte- reglerne.

STANKEN I Britts bageri er en påmindelse om, at valgstøtte­n- loven skal strammes op. Hellere i går end i morgen. Hvorvidt Britt Bager er fuld af løgn, overlader vi trygt til vælgerne at vurdere.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Venstres politiske ordfører Britt Bager – dum i hovedet eller fuld af løgn?
FOTO: JENS DRESLING Venstres politiske ordfører Britt Bager – dum i hovedet eller fuld af løgn?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark